0
Ostali sportovi

VREMENSKI USLOVI PRAVE PROBLEM: MOK ne popušta – ZOI neće biti produžene

Objavljeno: 12.02.18 u 17:40

Portparol Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Mark Adams rekao je danas da Zimske olimpijske igre u Pjongčangu neće biti produžene.

Zbog loših vremenskih uslova, pre svega jakog vetra, organizatori su odložili i promenili termine pojedinih takmičenja, zbog čega su postavljana pitanja o mogućem produženju Igara.

– Ima mnogo vremena. Tokom takmičenja postoje i rezervni termini. U ovoj fazi, ta pitanja su prerano postavljena – rekao je Adams.
Zbog jakog vetra nisu počela takmičenja u alpskom skijanju, a Igre se završavaju 25. februara.

Adams je rekao da su odlaganja tipična za alpsko skijanje i da MOK nikada ‘ne bi doneo odluku koja bi takmičare dovela u opasnost’.

Tokom današnjeg takmičenja u snoubordu u disciplini sloupstajl takmičari su imali problema sa jakim vetrom, zbog čega nisu održane kvalifikacije i treća serija.

Prema prognozi, očekuje se da će se krajem nedelje popraviti vremenske prilike, da će vetar oslabiti i da će temperatura biti viša.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter