0
Ostali sportovi

FOTO: ŽRK Radnički 1964

DRUŽENJE I SARADNJA: Prvotimke Radničkog ugostile veteranke

Objavljeno: 08.02.18 u 11:15

Rukovodstvo Radničkog 1964 je kao jedan od osnovnih ciljeva u daljem radu označilo saradnju sa bivšim igračima i igračicama iz Kragujevca.

Jedna od prvih akcija u tom nizu je revijalna utakmica između prvog tima ženske ekipe i bivših rukometašica,popularnih „Mohitica“ odigrana u sali druge kragujevačke Gimnazije.

– Pre svega je viđena lepa rukometna predstava u kojoj su naše mlade rukometašice imale priliku da odigraju prijateljsku utakmicu protiv veteranki kragujevačkog rukometa koje su u mladosti branile boje nekadašnjih klubova Rk“Kragujevac“ Rk“Student“ i Rk“Lepenica“.Utakmica je protekla u korektnoj atmosferi I takmičarskom duhu i od velikog je značaja treneru Rodoljubu Kurandiću da posle duže pauze i napornog pripremnog perioda proveri i uigra svoje igračice!Akcenat je stavljen na uigravanje novih akcija, a rezultat je bio u drugom planu.Bila je ovo prva u nizu prijateljskih utakmica sa našim nekadašnjim vrhunskim rukometašicama! Svaka utakmica bilo prijateljskog bilo takmičarskog karaktera je od velikog značaja za naše devojčice koje jedino tako mogu steći samopouzdanje i sigurnost u sebe i svoj tim-poručila je Marija Lojpur,sportski director ženske ekipe RK Radnički 1964.

Uz konstataciju da ih je poziv obradovao I da bi trebalo organizovati što veći broj ovakvih druženja,jedna od najiskusnijih iz redova bivših igračica Nataša Činč je i dodala :

– Redovne smo učesnice veteranskih turnira I ovakve utakmice nam puno znače,pogotovo što nemamo priliku da češće igramo.Predivan je osećaj I kada nekim svojim iskustvom možemo pomoći ovim devojčicama da steknu Iskustvo I rutinu koja će im biti potrebna u daljem napredovanju.Zahvalne smo na pozivu rukovodstvu Radničkog 1964 I nadam se da će ovi susreti prerasti u tradicionalne.

Sledeću pripremnu utakmicu rukometašice Radničkog će odigrati 25.februara protiv ekipe “Jagodina 2”.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter