0
Boks

FOTO: Screenshot

ŠOK: Plemenitu veštinu izbaciju sa OI

Objavljeno: 04.02.18 u 20:30

Predsednik Medjunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah rekao je danas da bi boks mogao da bude izbačen sa Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, pošto MOK nije zadovoljan načinom kojim Medjunarodna organizacija amaterskog boksa (AIBA) upravlja tim sportom.

Kako su preneli britanski mediji, MOK je nezadovoljan radom AIBA vezano za upravljanje boksom, finansije, sudjenje i pitanja vezana za borbu protiv dopinga.

– MOK zadržava pravo da razmotri da li će boks biti u olimpijskom programu u Tokiju 2020. godine, ali i na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu ove godine. Izuzetno smo zabrinuti upravljanjem AIBA – naveo je Bah.

MOK je zbog toga započeo istragu, ugovori sa AIBA su zamrznuti, zajedno sa svim isplatama toj organizaciji. Očekuje se da će izveštaj biti završen do kraja aprila.

Bah je rekao i da je MOK bio zabrinut zbog sudjenja u bokserskim mečevima na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

U AIBA se prethodnih meseci vodila borba za vlast, a prošle subote za privremenog predsednika imenovan je Uzbekistanac Gafur Rahimov.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter