0
Boks

BOKS: ‘Orlovi’ na Zlatiboru rade po specijalnom programu

Objavljeno: 02.02.18 u 18:30

Srpski bokseri na Zlatiboru završili pripreme po ruskom programu, na oku selektora i mladi reprezentativci.

Reprezentacija Srbije u boksu ( seniori i mladi ), završavaju danas tronedeljne bazične pripreme na Zlatiboru. Naši bokseri su nakon tri godine pauze boravili na pripremama, što je dobar početak godine, ali i početak oporavka srpskog boksa. Selektori Tomislav Antelj za seniore i Milan Piperski za mlade, sa svojim pomočnicima Slobodanom Kostićem i Manetom Marčetom radili su po planu i programu napravljenom specijalno za našu selekciju u saradnji sa stručnjacima ruskog bokserskog saveza.

– Testiranja na početku i završetku priprema pokazuju da su naši bokseri podigli nivo opšte fizičke pripreme u proseku za 18 posto što je u skladu sa zadatim ciljevima priprema. Nastaviće pripreme u svojim klubovima, gde će obavljati specifične tehničko taktičke treninge sa svojim trenerima, kako bi svoj status dokazali na predstojećem prvenstvu Srbije u Jagodini od 21. do 24. februara. Nakon toga našu selekciju očekuje prijateljski meč sa Slovencima i finalne pripreme za prvenstvo Evrope u Rumuniji – kaže selektor Antelj.

Pripremama na Zlatiboru izuzetno je zadovoljan i selektor Piperski.

– Motivacija mladih boksera je zaista bila na visokom nivou, ali i prilika da pariraju seniorima sa kojima će u budućnosti biti i suparnici u ringu. Ovo je veliki početak povratka boksa na svetsku scenu, ali smo svesni da je staza duga i da se ne može rezultat postići bez nekoliko godina sistematičnog, stručnog i kontinuoranog rada. Od velikog značaja je saradnja sa ruskim stručnjacima zbog periodizacije treninga, savremenog načina rada, ali i pedagoskog pristupa bokserima. Za razliku od seniora, naš fokus je april mesec, odnosno evropsko prvenstvo za mlade u Italiji.

Na pripremama na Zlatiboru učestvovali su:

Seniori: Janjić Dušan 52, Gavrilović Nemanja 56, Ristić Nikola 60, Trifunović Dejan 64, Stošić Petar 69, Panić Stefan 75, Dašić Trifun 75, Bujišić Đorđe 75, Ajetović Geard 81, Stanković Filip 81, Stevanović Nikola 81 i Poletan Sandro.

Mladi: Rade Joksimovic(Mačva, Šabac) 52kg, Nenad Jovanović (Ruma) 56kg, Stefan Ristanović (Rokica, Loznica) 69kg, Milan Vranković (Kolubara, Lazarevac) 69kg. Aleksa Mitić (Jugoboksing, Leskovac) 75kg.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter