0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

SREĆA POGLEDALA ‘ORLOVE’: Ruokmetaši Srbije saznali rivala u baražu za SP

Objavljeno: 27.01.18 u 19:59

U isčekivanju finala Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, danas su nacionalne selekcije saznale svoje protivnike u baražu za Svetsko prvenstvo.

Rukometna reprezentacija Srbije imala je dosta sreće u žrebu u Zagrebu, pošto će se u doigravanju za planetarni šampionat sastati sa selekcijom Portugala.

„Orlovi“ će biti domaćini u prvom meču, koji će se igrati u periodu od 8. do 10, juna, dok je revanš u Portugalu na programu od 12. do 14. juna.

– S obzirom na listu timova iz drugog šešira, dobili smo protivnika po meri, koga Srbija može da eliminiše. Izbegli smo neke teže protivnike poput Mađara ili Rusa. Sa Portugalom možemo da igramo. Imamo realne šanse da se plasiramo na naredno Svetsko prvenstvo s obzirom da na prethodna dva nismo učestvovali. Svaki odlazak na veliko takmičenje je izuzetno značajan – rekao je predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković.

Kada se pogledaju neki od parova, gde su svakako najatraktivniji dueli Hrvatske i Crne Gore, Slovenije i Mađarske, odnosno Češke i Rusije, jasno je da je naša reprezentacija imala dosta sreće u žrebu.

Baraž za SP 2019:

Srbija – Portugal
Litvanija – Island
Češka – Rusija
Slovenija – Mađarska
Belorusija – Austrija
Makedonija – Rumunija
Holandija – Španija/Švedska
Norveška – BiH/Švajcarska
Hrvatska – Crna Gora

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter