0
Ostali sportovi

RUKOMET ZREO ZA PROMENE: Posle Slovenaca i selektor Hrvatske žestoko udario na sudije i EHF!

Objavljeno: 26.01.18 u 19:35

Selektor rukometne reprezentacije Hrvatske, Lino Červar, smatra da je došao red da se vodeće strukture ovog sporta pozabave promenama pravila i smanje uticaj sudija na ishod meča, koji je u rukometu izraženiji nego u bilo kom sportu.

Červar je apelovao na Evropsku i Međunarodnu rukometnu federaciju da „konačno promene pravila“ i ukinu slobodnu sudijsku procenu, koja često ume da nanese ozbiljnu štetu ekipama.

-Apelujem na Evropsku i Međunarodnu rukometnu federaciju da konačno promene pravila i da ukinu subjektivnu procenu sudija koja direktno odlučuje o pobedi ili porazu-, rekao je Červar, prenosi Hina.

On je naveo da Hrvatska na šampionatu Evrope nije imala domaćinsko suđenje, već je imala isti tretman kao i svaka druga reprezentacia. On ističe i da bi voleo da se taj trend nastavi i na idućim takmičenjima.

-Ali, mislim da je rukomet zaslužio promenu pravila i da je vreme da amateri prestanu da odlučuju o sudbini profesionalaca. Subjektivnu procenu sudija treba ukinuti, a smeta mi to potcenjivanje trenera od strane sudija. Vreme je da EHF i IHF nešto učine, a po potrebi i Međunarodni olimpijski komitet jer jedino u rukometu slabija ekipa ne može da pobedi bolju-, rekao je Červar i zatim se nadovezao.

-Za početak, trebalo bi uvesti pravilo o ograničenom vremenu za napad, a ne da o tome odlučuju samo sudije, pa pravilo o probijanju u napadu…-, dodao je Červar, koji se na kraju zahvalio navijačima na podršci koju su pružili timu.

Hrvatska je danas u borbi za peto mesto pobedila Češku sa 28:27, pa je tako Červar pobedom završio svoj selektorski posao na klupi „kockastih“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter