0
Ostali sportovi

Zagreb, 180118. Arena Zagreb. Utakmica 1. kola drugog kruga rukometnog EHF Europskog prvenstva 2018, Srbija - Noverska. Na fotografiji: Petar Nenadic. Foto: Damir Krajac / CROPIX

EP U RUKOMETU: ‘Orlovi’ završili šampionat porazom od Belorusije, ispali i Slovenci

Objavljeno: 24.01.18 u 17:43

Rukometna reprezentacije Srbije doživela je poraz i u poslednjem kolu Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, pošto je od njih bila bolja selekcija Belorusije rezultatom 32:27.

Naši rukometaši prikazali su još jednu bledu partiju, kao i u najvećem delu šampionata pa je njihovom rivalu bio olakšan put do prve pobede u drugoj fazi takmičenja.

Tokom čitavog meča bilo je primetno da su Belorusi sa više želje ušli u ovaj susret, pa su do 10. minuta već imali prednost od četiri gola 8:4.

Najveća prednost našeg rivala je tokom prvog poluvremena iznosila i 15:9, ali se na odmor otišlo sa vođstvom Belorusa od pet golova razlike.

Ista slika na terenu viđena je i u nastavku utakmice, gde su Belorusi konstatno održavali svoje vođstvo, uprkos tome što je Srbija u nekoliko navrata prilazila na tri poena.

Na kraju naš rival je rutinski priveo utakmicu kraju i obezbedio bolji plasman u odnosu na tim Jovice Cvetkovića na kraju ovog šampionata. Na kraju naš tim je završio kao 12. na kontinentu.

Najefikaniji u našem timu bili je Vanja Ilić i Petar Nenadić sapo četiri gola gola, dok su po tri postigli Marsenić, Radivojević, Đukić i Đorđić.

Kod pobednika najviše se istakao Baris Puhkouski sa osam pogodaka.

Šampionat su takođe završili i Slovenci, koji su nakon bronze na prethodnom šampionatu Sveta imali velike ambicije u Hrvatskoj.

Te ambicije je i definitivno ugasila Češka, koja je ekipi Veselina Vujovića otkinula bod, odigravši s njima 26:26.

Obe selekcije su pre ove utakmice imali tanke šanse za prolaz u polufinale, pošto im je za tako nešto bila neophodna pobeda na ovom susretu, uz remi Nemačke i Španije.

Srbija – Belorusija 27:32

Slovenija – Češka 26:26

Švedska-Norveška

Makedonija-Danska

Nemačka-Španija

Hrvatska-Francuska

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter