0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

CVETKOVIĆ PRED POSLEDNJI MEČ NA EP: Belorusi u prednosti u odnosu na nas, moramo da radimo na stvaranju sistema

Objavljeno: 23.01.18 u 16:27

Rukometna reprezentacija Srbije u sredu završava nastup na šampionatu Evripe u Hrvatskoj, utakmicom sa Belorusijom.

Pred ovu utakmicu, koja nema preveliki značaj, selektor „orlova“, Jovica Cvetković, prisetio se duela sa Belorusima u kvalifikacijama za prvenstvo „starog kontinenta“.

– Igrali smo protiv Belorusa u kvalifikacijama za ovo EP. Izgubili smo pod specifičnim okolnostima taj meč u Nišu, ali isto tako treba reći i to da smo igrali nerešeno na njihovom terenu što je veliki uspeh s obzirom da smo igrali sa izmenjenom postavom, sa mladim igračima, sa ostatkom od 28 igrača, koliko smo ih imali u tom trenutku. Belorusi uvek igraju motivisano na velikim takmičenjima, imaju ekipu na okupu dugo i studiozan rad. Postepeno idu ka vrhu i znaju da do njega mogu da stignu samo ako realno razmišljaju – rekao je Cvetković.

Selektor Srbije se zatim osvrnuo i na stanju u našem rukometu generalno, ističući da je našoj zemlji neophodan određeni sistem, koji u rukometu već duže vreme ne postoji.

– Njihova i naša pozicija su različite, oni su u prednosti u odnosu na nas. Potrebno je promeniti situaciju kod nas, ne samo u reprezentaciji, nego i u rukometu. Da radimo na stvaranju sistema, da kroz pet-šest godina imamo generaciju koja će iznedriti igrače za nacionalni tim. Sada to nemamo i snalazimo se kako znamo i umemo sa ovim igračima koje imamo. Tokom Prvenstva ostali smo bez Vujina, Markovića, a sada i Jovanovića. Nisam opterećen ni sa čim, sve ono što smo uradili treba da bude nešto prema čemu možemo da se upravljamo kada je u pitanju budućnost rukometa. Moramo da nastavimo da radimo, odmah, od sutra, da imamo trenažni centar, da radimo sa najtalentovanijim momcima u zemlji. Nemamo vremena, trebalo je juče da počnemo da radimo – zaključio je Cvetković.

Utakmica između Srbije i Belorusije se igra u sredu od 16 časova, a njen krajnji ishod uticaće na plasman od 10. do 12. mesta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter