Selektor rukometne reprezentacije Srbije je danas dao izjavu koja je izazvala različite komentare.

Povezane vesti

On je javno zatražio pomoć ‘braće Hrvata’ u utakmici koju će Srbija igrati sa Francuskom.

Kako je Jovica Cvetković potom obrazložio, nije imao ni trunke kajanja zbog nešto ranije date izjave.

– Četrdeset godina smo živeli kao braća, pomešane krvi, zajedničkih slava, Božića i Bajrama. Bilo nam je lepo. Izrekao sam istinu koja ne sme da se kaže. Hoćemo li ćutati i pokazati da smo mrtvi, samo toga nismo svesni, čekamo da nam jave, rekao je selektor Srbije.

Cvetković je rekao kako zaista očekuje podršku navijača, odnosno ‘braće Hrvata’ kojih će svakako najviše biti u hali prilikom meča sa Francuskom.

– Hoćemo li našoj deci narednih 40 godina ostaviti pogrome, oluje, klanje ili pak pokazati da postojimo dajući im delić našeg srećnog detinjstva kada nismo znali za razlike medju ljudima? Hoćemo li ih ostaviti u getima malih državica ili otvoriti širinu naše prošlosti kada su nam svi putevi u svetu bili otvoreni? Da li ćemo se zadovoljavati što ovakvi mali, ništavni, slepi, predstavljamo klozet Evrope. Baš me briga za sve one politike koje nas dele, kao i za sve ‘velikosrbe’, ‘velikohrvate’, ‘velikobošnjake’, ‘velikoalbance’, koji našoj i svojoj deci kopaju grobove, rekao je Jovica Cvetković.