0
The Best Of

FOTO: novakdjokovic.com

AO: Đoković u osmini finala, Ramos-Vinjolas ‘lak zalogaj’

Objavljeno: 20.01.18 u 11:34

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena nakon što je u meču trećeg kola savladao Alberta Ramos-Vinjolasa sa 3:0 u setovima (6:2, 6:3, 6:3).

Đoković je sigurnim servisom otvorio meč, da bi već u prvom narednom gemu imao sjajnu priliku da napravi brejk, pošto je na servis Ramos-Vinjolasa došao do 40:0. Ipak, Španac je uspeo da se „izvuče“ i dođe do izjednačenja.

Mali pad iskoristio je Ramos-Vinjolas, stigao do brejk šanse, ali nije uspeo da je iskoristi. Sa druge strane, Đoković je bio pribran, poveo 3:2, a potom uz mnogo muke i nakon tri propuštene brejk šanse iskoristio četvrtu u četvrtom gemu, a sedmu ukupno, i stigao do prvog brejka, što je potvrdio u narednom servis-gemu. Teniser iz Španije kao da se predao, ponovo je Novak došao do brejka i poveo 1:0 u setovima.

Na početku drugog seta ponovo su oba igrača bila sigurna na servisu, Đoković je u trećem gemu stigao do prednosti 2:1, ali je potom zatražio medicinski tajm-aut zbog problema sa levom nogom i donjim delom leđa. To nije sprečilo Đokovića da u narednom gemu napravi brejk, potom isti i potvrdi, pa je drugi set priveo kraju rezultatom 6:3.

U trećem delu igre Đoković je u trećem gemu došao do brejka, rutinski poveo sa 3:1, bez problema osvojio naredna dva svoja servis-gema, a potom u devetom gemu stigao do meč lopte, koju je i iskoristio za plasman među šesnaest najboljih igrača na Otvorenom prvenstvu Australije.

Naredni protivnik biće Čung Hjeon, koji je bio bolji od Aleksandra Zvereva.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter