0
Ostali sportovi

EP U RUKOMETU: Česi tukli i izbacili Mađare, drugi remi Nemaca identičnim rezultatom

Objavljeno: 17.01.18 u 20:15

Rasplet u grupama C i D na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj doneće poslednja dva meča, a videli smo još jedno iznenađenje u režiji reprezentacije Češke.

Danas će biti kompletirane utakmice prve faze Evropskog rukometnog šampionata, a sigurno mesto u narednoj rundi obezbedili su Česi koji su, nakon velikog iznenađenja i pobede nad Danskom, večeras srušili i Mađarsku rezultatom 33:27 (15:11).

Iako su naši severni susedi važili za favorita u ovom susretu, Češka je od samog starta nastavila tamo gde je stala protiv Danaca i već u prvom delu meča ostvarila veliku zalihu koju do kraja nije ispuštala.

Time su Mađari eliminisani sa Evropskog prvenstva, a konačan raspored u grupi i broj bodova koji se prenose biće poznat posle meča Crna Gora – Slovenija.

U drugom meču koji se igrao u istom terminu, videli smo mnogo veću dramu i preokrete. Sastali su se Nemačka i Makedonija, možda dve najbolje ekipe u grupi C i a razliku u kvalitetu nije pokazao ni ovaj susret, jer je završen rezultatom 25:25 (12:11).

Makedonci su poveli, zatim Nemci preokrenuli i konstantno imali minimalnu prednost. Kiril Lazarov i drugovi su serijom preokrenuli na 20:18 na 10 minuta pre kraja, ali su ‘panceri’ još jednom vratili minimalno vođstvo i do kraja meča se igralo gol za gol.

Makedonija je na kraju uspela da odbrani remi i verovatno prenese tri boda u narednu fazu, ali to će odlučiti poslednji meč u grupi između Slovenije i Crne Gore.

Grupa C:

Nemačka – Makedonija 25:25

20:30 Crna Gora – Slovenija

Grupa D:

Češka – Mađarska 33:27

20:30 Španija – Danska

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter