0
Ostali sportovi

Split, 120118. Spaladium Arena. Europsko prvenstvo u rukometu 2018. Utakmica A skupine, Hrvatska - Srbija. Na fotografiji:Nenadic, Petar, Gojun, Jakov. Foto: Tom Dubravec / CROPIX

EP U RUKOMETU: Srbija ispustila veliku šansu, sada sve u rukama Šveđana!

Objavljeno: 16.01.18 u 20:00

Rukomeraši Srbije savladali su u poslednjoj utakmici grupne faze šampionata reprezentaticju Islanda sa 29:26, što nije dovoljno za direktan plasman u narednu rundu.

Naša selekcija je uprkos dosta grešaka u igri i promašenih zicera, na kraju imala šansu da ostvari pobedu željenom razlikom (četiri i više golova), ali je poslednji udarac Petra Nenadića odbranio golman Islanda i tako ostavio svoju selekciju sa boljim šansama za plasman dalje.

Plasman Srbije u narednu fazu takmičenja sada je u rukama Šveđana, koji ne smeju da izgube od Hrvatske, kako bi mi sa boljom razlikom u međusobnom susretu sa Islandom prošli dalje.

Ekipa Jovice Cvetkovića je, što i sam rezultat govori, pružila bolju igru u odnosu na prethodne dve utakmice iako je utisak da je i ovo bilo daleko od maksimuma „Orlova“.

Da su u pojedinim trenucima imali samo malo više koncentracije srpski rukometaši su mogli da ostvare i trijumf većom razlikom, koji bi im doneo plasman u narednu runde, a ovako su šanse za to prilično male.

Srbija je dobro otvorila ovu utakmicu, imala dva gola prednosti a u 13. minutu i zicer za plus tri, ali je promašajem Radivojevića ova šansa otišla u nepovrat. Naši reprezentativci su u prvom delu utakmice dobro razbranili golmana Isladna Gustavsona, koji je odbranio čak pet situacija jedan na jedan u prvih 30. minuta.

Uprkos dekoncentraciji u pojedinim momentima i promašenim zicerima i nepotrebnim isključenjima, naš tim je imao veliku šansu da prvo poluvreme završi sa dva gola prednosti, ali umesto da se to dogodi Srbija dopušta protivniku da na odmor ode sa egal rezultatom.

U nastavku su Islanđani vrlo brzo uspostavili prenost od četiri gola razlike (20:16) i činilo se da će naš tim u momentima potpuno potonuti. Ipak tada Cvetković u igru uvodi mladog Milana Jovanovića, koji menja tok utakmice i u poslednjh 15 minuta usledio je povratak našeg tima. Srbija je ubrzo stigla do rezultatskog poravnanja (24:24), a na minut pre kraja i do prednosti od tri gola 29:26.

Naši rukometaši su uspeli da odbrane poslednji napad rivala pa im je ostalo još petnaestak sekundi da pokušaju da iznude pobedu željenom razlikom.

Na sedam sekundi pre kraja selektor Jovica Crvetković je zatražio tajm-aut, nakon kojeg je iz ne baš dobro izrađene akcije šutirao Petar Nenadić, ali je njegov udarac uaistavio golman Gustavson.

Tako je Srbiji sada ostalo samo da se uzda u Švedsku, protiv koje je u prethodnom kolu takođe mogao da se ostvari mnogo bolji rezultat, koji bi nam sada omogućio prolaz u narednu rundu.

Njefikansiji u našem timu bili su Žarko Šešum i Bogdan Radivojević a po pet pogodaka, po četiri su postigli Nemanja Ilić i Nemanja Zelenović, dok se Petar Nenadić zaustavio na tri pogotka.

Kod Isladna prednjačio je Sigurdson sa osam pogodaka, dok su Palmarson, Kristjanson i Gudmundson postigli po četiri.

Grupa A

Srbija-Island 29:26

Hrvatska-Švedska

Grupa B 

Francuska-Belorusija 32:25

Norveška-Austrija

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter