0
Ostali sportovi

Split, 120118. Spaladium Arena. Europsko prvenstvo u rukometu 2018. Utakmica A skupine, Hrvatska - Srbija. Na fotografiji: reprezentacija Srbija, himna. Foto: Tom Dubravec / CROPIX

DVA SATA KASNIJE: Nova izjava Jovice Cvetkovića, sada kao učesnika druge runde Evropskog prvenstva

Objavljeno: 16.01.18 u 23:30

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković rekao je da njegova ekipa u drugu fazu Evropskog prvenstva odlazi rasterećena.

– Ja razmišljam isto kao što sam razmišljao pre dva sata. Bio sam zadovoljan onim što smo uradili, i dalje sam prezadovoljan. Rasterećeni odlazimo u drugi krug, rekao je Cvetković, prenosi Rukometni savez Srbije.

Rukometna reprezentacija Švedske pobedila je večeras u Splitu selekciju Hrvatske sa 35:31 i tako odvela Srbiju u drugu fazu Evropskog prvenstva.

Srbija je ranije danas upisala prvu pobedu u Grupi A trijumfom nad Islandom od 29:26, ali to nije bilo dovoljno izabranicima Jovice Cvetkovića da već tada ostvare plasman dalje.

Rukometaši Srbije su morali da sačekaju kraj meča Hrvatske i Švedske i da se nadaju porazu domaćina šampionata Evrope, što se na kraju i dogodilo.

– Ovim rezultatom Švedske i Hrvatske, pokazali smo da igra protiv Švedske nije bila ni malo naivna i da je postojao neki kvalitet u našoj igri, izgubili smo 30:25, a imali smo šansu i da ih pobedimo, rekao je Cvetković.

Srbija dalje ide kao trećeplasirana ekipa iz Grupe A i u narednu fazu ne prenosi niti jedan bod. Švedska je zauzela prvo, a Hrvatska drugo mesto.

Grupa A se u drugoj fazi ukršta sa Grupom B iz koje su prošli Francuska, Norveška i Belorusija.

Utakmice novoformirane Grupe I igraće se u Zagrebu.

– Drago mi je što smo prošli u drugi krug, drago mi je zbog igrača, zbog našeg napora i truda koji smo uložili da prevazidjemo sve probleme koje smo imali. Odlazimo rasterećeni u drugi krug i nemojte da mislite da ne možemo da iznenadimo. Prema tome, veruje u nas, poručio je na kraju selektor Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter