0
Ostali sportovi

Split, 120118. Spaladium Arena. Europsko prvenstvo u rukometu 2018. Utakmica A skupine, Hrvatska - Srbija. Na fotografiji: reprezentacija Srbija, himna. Foto: Tom Dubravec / CROPIX

EP U RUKOMETU: Srbija tek na mahove dobra, premalo za Šveđane

Objavljeno: 14.01.18 u 19:52

Reprezentacija Srbije u rukometu poražena je i u drugom kolu Evropskog šampionata u Hrvatskoj. Bolja je bila ekipa Švedske rezultatom 30:25.

Povela je Švedska preko Nilsona, uzvratio je Beljanski, potom je Lagergren vratio Šveđanima prednost da bi Šešum doneo još jedno izjednačenje. Prvi put su „vikinzi“ stigli do dva gola viška u šestom minutu, preko Ekberga sa sedmerca te Nilsena. Šešum je našu selekciju primakao na gol minusa, ali je odmah potom Lagergren vratio dva gola viška, i otvorio seriju ekipe iz Skandinavije, koja je preko Ekberga, Nilsona i Lagergrena stigla do 8:3. Marković je uspeo da prekine niz golova Šveđana, a mogli su do gola i Zelenović, Šešum i ponovo Marković, no sjajan je bio na golu Apelgren, kog je posle sjajne odbrane Cupare i kontre Srbije „nokautirao“ Šešum.

Skoro pet minuta bez gola se igralo, kada je Marković smanjio na 8:5, ali je odmah posle Jakobson pogodio za 9:5. I nastavilo se u tom ritmu, gol za gol su davali Dukić, Nilson, te Zelenović i Zahrison, a dve prilike i odbrane Apelgrena doneli su i šanse koje Šveđani bez milosti koriste – Jakobson i Zahrison pogađaju za šest golova viška.

Ilić je pogodio sedmerac, ali je Gotfridson sprečio bilo kakvu seriju. Razbranili su se golmani, ali su igrači Švedske bili više raspoloženi u napadu, pa je ubrzo bilo 15:9, preko Vanea. Prethodno je gol za Srbiju dao Marsenić, i to veoma lep lob.

Prvo poluvreme završeno je 16:10, a drugo su naši igrači otvorili više nego efikasno, gol po gol Dukić, potom Ilić, Nenadić i za kraj Beljanski smanjili su na 18:15, ali je Nilson prekinuo seriju golom sa desne strane. Imao je Nenadić dobru šansu, promašio je šut za 18:16, umesto toga novi pad naše reprezentacije, i Ekberg donosi 20:15.

Nenadić je sa penala smanjio na 20:16. Ponovo su se razbudili naši momci, Marsenić, Ilić i Beljanski doneli su živost, 50 minuta rezultat je 23:21 za Švedsku.

Imala je naša selekcija šansu da priđe na gol razlike, Nenadić je ukrao loptu Jakobsonu, izašao sam ispred Apelgrena, ali je sjajni golman „skinuo“ zicer. Nenadić je potom zaradio isključenje, Lagergren pogodio za 21:24, i praktično prelomio meč.

Pogađali su do kraja naši igrači još četiri puta, Šveđani su dali još šest, pa je meč završen rezultatom 30:25.

Najefikasniji u našem timu bio je Ilić sa pet, dok je kod Šveđana isti broj golova dao Lagergen.

Evropsko prvenstvo u rukometu, Hrvatska 2018.

NEDELJA

Grupa A

Srbija – Švedska 25:30
20.30 Hrvatska – Island

GRUPA B

Austrija – Francuska 26:33
20.30 Norveška – Belorusija 

PONEDELJAK

Grupa C

18.15 Slovenija – Nemačka 

20.30 Crna Gora – Makedonija 

Grupa D

18.15 Mađarska – Španija

20.30 Češka – Danska

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter