0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

TEKVONDO: Vanja Stanković srebrna na Gren slemu u Kini

Objavljeno: 13.01.18 u 14:46

Reprezentativka Srbije u tekvondou Vanja Stanković osvojila je danas srebrnu medalju na Gren slem turniru u Kini u kategoriji do 49 kilograma.

Vanja Stanković je na startu bila slobodna kao nosilac, zatim je pobedila Hrvaticu Kristinu Tomić, da bi u polufinalu bila bolja od Iranke Nahid Kijaničanden na zlatan poen, saopštio je tekvondo klub Galeb.

U finalu se sastala sa Koreankom Sohuim Kim od koje je izgubila 6:0. Srpska reprezentativka nije krila razočarenje što joj je izmaklo zlato.

– Prvenstveno mi je drago sto sam uopšte ovde na jednom tako prestižnom turniru gde se takmiče samo najbolji među najboljima. Iako sam malo razočarana finalnom borbom, zadovoljna sam rezultatom i nadam se da ce sledeći put biti još bolje – rekla je ona.

Isti dan borila se i Tijana Bogdanović koja je poražena u prvoj borbi od iste Iranke koju je Stankovićeva savladala u polufinalu.

– Sezona nam je bila baš duga. Praktično nije bilo pauze, što je dovelo i do zasićenja, umora, povreda… Pored svega toga imati jedno finale je sasvim u redu. Ovo je dobar početak godine za Vanju i siguran sam da će se rezultati tek nizati. Tijana nije bila u svom elementu i izgubila je od jako dobre Iranke koju je inače pobedila na Univerzijadi. Ovo je jedno novo iskustvo za sve koji su učestvovali. Nema kukanja, ponovo u salu i sve iz početka. Takav nam je posao – rekao je trener Dragan Jović.

Vanja Stanković, svetska šampionka iz 2017. godine, direktno se kvalifikovala na ovaj pozivni turnir i posle dve pobede i poraza u finalu uspela je da se domogne ne samo srebrne medalje već i novčane nagrade od 20.000 dolara.

Ovo je jedini turnir sa visokim novčanim nagradnim fondom pobednik odnosi 70.000 dolara, drugo mesto ‘vredi’ 20.000, dok trećeplasirani osvaja 5.000 dolara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter