2
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

CVETKOVIĆ POSLE DEBAKLA: Imamo mlade golmane…

Objavljeno: 12.01.18 u 23:59

U prvih 25 minuta rukometaši Srbije su pre svega u napadu i pružali kakav-takav otpor Hrvatskoj. U nastavku meča naša reprezentacija je pala, domaćin smotre evropskih ekipa se razigrao, pa je susret završen sa deset golova razlike u korist Hrvatske.

Utakmicu je, pored anemične, bezidejne i igre koju su mnogi ljubitelji rukometa opisali kao „zastarelu“, obeležila i katastrofalna partija golmana. Samo četiri odbrane, i to sve četiri Vladimira Cupare, bile su, prema rečima selektora Jovice Cvetkovića, razlog za poraz:

– Čestitam Hrvatskoj na pobedi, publici, ali i mojoj ekipi na angažovanju. Pokušali smo da pariramo Hrvatskoj, bilo je dobro nekih 20 minuta, odigrali smo korektno, ali imali smo problem jer su naši golmani imali malo odbrana. Znamo koliko su golmani bitni u rukometu, ali oni su mladi, sve je to rukomet. Moramo da se okrenemo dalje, rekao je Cvetković na konferenciji za medije.

Novinare je zanimalo da li je primetan psihički pad kod igrača:

Pripremili smo se i svakav rezultat, pobeda ili poraz ne smeju da nas odvedu u negativu. Izgubili smo, naravno da je lepše pobeđivati, ali prihvatamo poraz i moramo da ga zaboravimo. Igrači nemaju razlog da menjaju raspoloženje, okrećemo se narednom meču, rekao je Cvetković.

Atmosferu i utakmicu u Splitu je opisao kao „mušku“:

Moji igrači su navikli da igraju u takvoj atmosferi u klubovima. Bila je prava muška utakmica, a rezultat je možda i previsok s ozbirom na sve što se dešavalo, dodao je Cvetković.

Reprezentativac Srbije Nemanja Zelenović, koji je postigao pet golova, istakao je da je Hrvatska zasluženo pobedila:

Hrvatska je bila odlična, prvih 25 minuta mi smo im dobro parirali, a posle nismo pružili igru kakva se od nas očekuje. Imamo kvalitet i verujem da ćemo biti bolji u narednom meču, rekao je Zelenović.

On je potom istakao i da među igračima dve reprezentacije vlada sjajna atmsofera:

Mi smo dobri prijatelji, često igramo jedni protiv drugih, a neki su i saigrači. Svi smo igrali sa mnogo emocija, ali se međusobno respektujemo, zaključio je Zelenović.

 

0
0

2 Komentara

  1. Nisam ništa ni očekivao od ove reprezentacije koja bi izgubila i od mnogo slabijeg protivnika nego što je Hrvatska. Ništa neće biti bolje ni u sledećim utakmicama !

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter