0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

IGOR VORI: Krećemo od Srbije, ne može se pobeći od emocija

Objavljeno: 02.01.18 u 18:31

Najiskusniji rukometaš Hrvatske Igor Vori osvrnuo se na početak Evropskog prvenstva u rukometu koji se ove godine igra u njegovoj zemlji.

Vori je za ‘jutarnji.hr’ najpre pričao o utakmici protiv Srbije kojom Hrvatska otvara šampionat ‘Starog kontinenta’ 12. januara.

– Nemoguće je pobeći od emocija, ali iz dana u dan razmišljam na način da je to utakmica kao i svaka druga, uz tu razliku da je reč o početnom susretu na turniru pa ćemo svi jedva čekati da počne – rekao je Vori.

Zatim je podsetio na 2009. godine i start Svetskog prvenstva protiv Južne Koreje kada su Hrvati potcenili autsajdera na startu.

– Neće biti lako, nikad nije lako. Neretko se setim 2009. godine kad smo na startu igrali protiv Južne Koreje. Svi smo uoči susreta govorili da su Korejci dobri, ali da ipak nisu na našem nivou pa smo se na parketu mučili do minut-dva pre kraja. Ne smemo da se prepustimo emocijama, ne smemo podleći euforiji, koja će sigurno preplaviti Spaladium Arenu. A Srbija k’o Srbija, za mene je to isto kao da igramo protiv Islanda ili Švedske! I samo tako moramo razmišljati, idemo korak po korak. Kako voli da kaže Červar, Srbija je prva, visoka stepenica, pa onda sledi još viša, Island, pa još, još viša, Švedska… – istakao je Vori.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter