0
Ostali sportovi

FILIPOVIĆ PRED CRNU GORU: Kao i uvek idemo na pobedu, nije dobro što u reprezentaciji imamo samo jednog igrača iz domaćih klubova

Objavljeno: 11.12.17 u 20:20

Vaterpolo reprezentacija Srbije će u utorak, u okviru 2. kola Svetske lige, u Nišu ugostiti selekciju Crne Gore.

Pripreme za ovaj meč, na bazenima SC „Milan Gale Muškatirović“ protiču u dobrom raspoloženju, a selektor Dejan Savić moći će da računa na sve najbolje igrače.

Kao i pred svaku utakmicu, ma o kojem takmičenju da se radi, naši vaterpolisti idu na pobedu, a jedan od najboljih svetskih vaterpolista, Filip Filipović, posebno se raduje što će ovaj meč biti odigran pred niškom publikom.

– Odigraćemo najbolje što možemo. Zdravi smo, raspoloženi, spremni za dobru igru i rezultat. Nišlije su uvek bili sjajan domaćin, naš igrač više i verujem da će tako biti i ovoga puta-. istakao je kapiten nacionalonog tima Filip Filipović

Iako Crna Gora dolazi u podmlađenom sastavu, Filipović smatra da se protivnik tog renomea nikako ne sme podceniti, već on i saigrači svoj kvalitet moraju da pokažu u bazenu.

– U svakom sastavu je Crna Gora jaka i ima najviše ambicije. Njihov sastav ne treba da nas interesuje, da nas zavara i sigurno je da će se rasterećeni želeti da odigraju maksimalno dobro. Naš kvalitet moramo da dokažemo u bazenu- jasan je Filipović.

On takođe ističe problem u kojem se nalazi srpski klupski vaterpolo, a koji značajno utiče i na uigranos nacionalne selekcije.

– Fizički smo spremni, za formu ćemo da vidimo. Očekujem pobedu, šta drugo … Sa Rumunima je bio trening, ovo je mnogo ozbiljnije. Može problem da bude što smo u klub ovima širom Evrope, što osim Lazića (Partizan) nemamo igrača iz srpskog kluba. To nije dobro. Najbolje je bilo kada su jaki bili Partizan, Zvezda, Radnički i Vojvodina. Drago mi je što idemo u Niš, uvek je lepo igrati na Čairu. Crna Gora ima mlad tim, to je zapravo pojačani Jadran a selektor Gojković je trener Jadrana. Verujem da nismo ni mi loši.- zaključio je Filipović.

Utakmica se između Srbije i Crne Gorena programu je sutra 18:30.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter