0
Odbojka

FOTO: PLAY VOLLEY CAMP

PROMENE U ODBOJCI: Ukidaju se Svetska liga i Grand Pri a startuje Liga nacija!

Objavljeno: 13.10.17 u 17:15

Sa početkom od 2018. godine Svetska lige u muškoj i Grand Pri u ženskoj konkunrenciji biće zamenjeni Ligom nacija.

Ovo je potvrdio dr Ari Grasa da Silva Filjo, predsednik međunarodne odbojkaške federacije tokom proslave sedamdesetogodišnjice ove organizacije.

Tako će se u konkurenciji odbojkaša od naredne godine umesto Svetske lige, koja je sadržala nekoliko grupa, u elitnoj grupi Ligi nacia kao stalni učesnici naći: Srbija, Brazil, Italija, SAD, Francuska, Nemačka, Rusija, Argentina, Iran, Poljska, Japan i Kina, dok će od reprezentacija „izazivača“, koji nisu stalni članovi, tu još naći i Australija, Bugarska, Kanada i Koreja.

U ženskoj konkurenciji stalni članovi Lige nacija biće Srbija, Brazil, Italija, SAD, Rusija, Turska, Holandija, Nemačka, Tajland, Japan, Koreja i Kina dok su Argentina. Poljska, Belgija i Dominikasna Republika „izazivači“.

Takođe od strane čelnika FIVB najavljeno je i formiranje druge lige, odnosno Lige izazivača iz koje bi se vršila dopuna elitne grupe.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter