Ozbiljne sportske organizacije, koje planiraju najveće takmičarske domete, ne prepuštaju ništa slučaju. Da je Atletski savez Srbije upravo takva organizacija dokazuje organizacija Stručne tribine, treću godinu za redom. Sala Atletske dvorane na Banjici bila je mala da primi sve zainteresovane atletske stručnjake, pa se za predavanje, tražila i stolica viška.

Povezane vesti

Prisutne je pozdravio direktor Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković, koji je svima poželeo uspešan rad i zahvalio se na dolasku u ovolikom broju:

– Nadam se da će ovakvih seminara biti još više, kako bi stvorili nove trenere, a edukovali još bolje one koji su već postigli značajne rezultate u srpskoj atletici. Današnji događaj treba da probudi svest da jedino znanje i nauka mogu dati jasne odgovore i ponuditi najpraktičnija rešenja u kompleksnom procesu stvaranja budućih šampiona. Srećno svima.

Organizacija tribine je jedna od aktivnosti Stručnog saveta Atletskog saveza Srbije, koji nastoji da nauka i naučne činjenice nadju veću primenu u stručnom radu u atletici. Da bi tako i bilo, prisutnima se prvo obratio poseban gost, Andrej Hajnšek (Slovenija) koji je pričao o svom trenerskom iskustvu osvajača zlatne olimpijske medalje u bacanju koplja. Pored toga, održana je prezentacija “univerzalne sprave za kondicionu pripremu atletičari”, od strane prof. dr. Midhada Blagajca. Potom je izvršena prezentacija “savremene medicinske tehnologije za oporavak i rehabilitaciju sportista – Indiba”, prezentator Jovan Rogić, viši fizioterapeut. Za kraj dana izvršena je prezentacija knjige iz Edicije “Sport i zdrav život” – dr. Slobodan Tomić.

Rad tribine završen je podelom sertifikata i prigodnim koktelom.