3
Odbojka

FOTO: FIVB

SRBIJA NA NOGAMA: Naše odbojkašice su najbolje u Evropi, zlato!!!

Objavljeno: 01.10.17 u 19:04

Ženska odbojkaška reprezentacija osvojila je Evropsko prvenstvo u Bakuu.

Rezultatom 3:1 u setovima, Srbija je nadigrala rivalke iz Holandije.

Naše odbojkašice su uspele da istrpe nalete holandskog nacionalnog tima tokom prvog seta najviše zahvaljujući sjajnoj Brankici Mihajlović za koju rivalke nisu imale rešenja. Krucijalan momenat je bio kada je poenima te odbojkašice Srbija stigla do 19:15, a potom i osvojila prvi set.

Sjajna igra izabranica Zorana Terzića nastavljena je i tokom drugog seta. Ponovo je srpski nacionalni tim igrao bolje, ali se u finišu Holandija vratila i pretila. Ipak, presudila je naša bolja igra koja je donela sjajno vođstvo od 2:0 u setovima u finalu.

A onda mali pad, ono što je tokom cele utakmice čekala Holandija da iskoristi. Ipak, imali smo šanse da se i sa nešto lošijom igrom vratimo u meč i zapretimo rivalkama, ali su naše odbojkašice propustile tu šansu i treći set izgubile sa 25:18.

Nakon toga, usledio je set odluke. Sjajne role Jovane Stevanović i Tijane Bošković za prednost od 10:7. Dobro smo čuvali razliku od tri poena, potom razigrana Stefana Veljković dodatno uvećava prednost i gura svoju reprezentaciju ka pobedi. Prepoznatljivo dobro, kao i na celom turniru, su srpske odbojkašice zaigrale u finišu i osvojile zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

0
0

3 Komentara

  1. Свака част, дјевојке! Срби из Подгорице се истински радују!!!!
    Хвала вам

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter