0
Ostali sportovi

VESLANJE: U Istanbul ide 17 posada!

Objavljeno: 06.09.17 u 10:03

Istanbul će 9. i 10. septembra 2017. biti domaćin Balkanskog prvenstva. Na osnovu rezultata na izbornoj regati u avgustu svoje mesto u srpskom timu za takmičenje u Turskoj obezbedilo je osam juniorskih posada i devet kadetskih.

U skifu za kadete nastupiće Matej Nežić, u dubl skulu Kosta Petković i Veljko Matić, u dvojcu bez kormilara Todor Stanković i Petar Isaković, u četverac skulu Slavko Savić, Kosta Petković, Veljko Matić i Matej Nežić, u četvercu bez kormilara Ivan Katić, Rastko Ratajac, Dušan Stefanović i Milan Ibročić, a u osmercu Ivan Katić, Rastko Ratajac, Todor Marković, Miroslav Jovanović, Nikola Milošević, Nikola Mirilo, Dušan Stefanović, Milan Ibročić i kormilar Boško Kostić. Milana Klepić veslaće u skifu za kadetkinje, Maša Bugarski i Aleksandra Dinčić u dubl skulu, a u četverac skulu Jana Tarabić, Maša Bugarski, Aleksandra Dinčić i Milana Klepić.

U konkurenciji juniora u Istanbulu će se ogladati Vukašin Pivač u skifu, Danilo Selaković i Aleksa Petrović u dublu skulu, Veljko Milovanović, Vukašin Pivač, Danilo Selaković i Aleksa Petrović u četevrac skulu, Andrija Simeunović i Lazar Laković u dvojcu bez kormilara, Pavle Lijeskić, Vuk Mladenović, Veselin Tričković i Aleksandar Izda u četvercu bez kormilara, a Lazar Ristić, Marko Torbica, Andrija Simeunović, Lazar Laković, Pavle Lijeskić, Vuk Mladenović, Veselin Tričković, Aleksandar Izda i kormilar Boško Kostić u osmercu. Jovana Stanivuk veslaće u skifu za juniorke, a u ovoj kategoriji Anđela Nišević i Nataša Ilić nastupiće u dubl skulu.

Kada je konkurencija juniora u pitanju najviše u Istanbulu očekujemo od posada koje su nastupile na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu za juniore u Trakaiju. To su skifista Pivač, dubl skul Selaković, Petrović, četverac bez kormilara Lijeskić, Mladenović, Tričković, Izda, kao i ženski dubl skul Nišević, Ilić koji je mnogo napredovao nakon planetarnog šampionata. Takođe, verujemo da i skifiskinja Stanivukova, koja je ove godine na velikim svetskim takmičenjima veslala za Austriju, može da napravi ozbiljan rezultat s obzirom na sve što je do sada pokazala u ovoj sezoni. Veće čamce činiće kombinacije, a njihov rezultat je teško nagovestiti pošto su imali malo zajedničkih treninga – kazao je trener Petar Ibročić, pored koga će u stručnom štabu reprezentacije Srbije na Balkanskom prvenstvu biti i Lazo Pivač, Goran Todorović, Radivoj Mijatov, Vladimir Mojić i Aleksandar Smiljanić.

Prvi čovek struke Veslačkog kluba Danubius 1885 kaže da će kadetsku reprezentaciju predvodti petorica veslača koji su u dosadašnjem delu sezone pokazala najviše.

U prvom redu aduta za visok plasman u kadetskoj konkurenciji trebalo bi da budu skifista Nežić, dubl skul Petković, Matić i dvojac bez kormilara Stanković, Isaković. Nežić, Petković i Matić će veslati i u četevrac skulu sa Savićem, a jedina stvar koja bi mogla da se ispreči na putu ka visokom plasmanu ove posade moglo bi da bude to što u Istanbul putuje bez ijednog zajedničkog treninga. Za razliku od ovog čamca, kadetski osmerac, iako ga čine veslači iz tri kluba, Danubiusa 1885, Smedereva i Partizana, krajem avgusta i početkom septembra imao je zajedničke pripreme na Srebrnom jezeru. Izuzetno je napredovao i sa optimizom očekujemo i nastup ovog čamca. Doduše, u kadetskoj konkurenciji sve je uvek otvoreno, a videćemo na licu mesta kakve će čamce iskombinovati ostale reprezentacije, pre svega izuzetne selekcije Turske, Rumunije i Grčke… – istakao je Ibročić.

Put Istanbula reprezentacija putuje u četvrtak, a pored takmičara i trenera, u srpskoj ekspediciji biće i generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović i koordinator kadetske reprezentacije Nikola Stojić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter