0
Odbojka

GRBIĆ: Razočaran sam…

Objavljeno: 04.09.17 u 17:35

Odbojkaši Srbije osvojili su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, ali selektor Nikola Grbić nije krio da je, uprkos medalji, razočaran.

– Meni su emocije malo pomešane. Posle onakvog poraza u polufinalu i neprospavane noći, bilo je teško oporaviti se i skupiti emotivnu i fizičku snagu da osvojimo medalju. S te strane sam zadovoljan, napravili smo izuzetan podvig. S druge strane sam razočaran, nakon ishoda sinoćnjeg finala i posle toliko godina iskustva u odbojci i utakmica sa Rusima na velikim takmičenjima, više sam nego ubeđen da bismo nosili zlatnu, a ne bronzanu medalju, rekao je Grbić novinarima na aerodromu „Nikola Tesla“.

Ipak, Grbić je uveren da će ova medalja tek dobiti na značaju:

– Bronzana medalja će tek dobiti na vrednosti kada se emocije stišaju. Uradili smo maksimum u prethodnih mesec i po dana da se najbolje pripremimo za EP. U Evropi ima bar jedno 10 ujednačenih ekipa, koje svaka svaku može da pobedi. Upravo zato, da nam je neko pre takmičenja ponudio bronzu, mi bismo je oberučke prihvatili, dodao je Grbić.

Za kraj je istakao da je važan kontinuitet medalja, kao i da mu je žao jer je morao da skraćuje spisak:

– Poveo bih sve da sam mogao, ali morao sam da skratim spisak. Sigurno je da bi nam pomogli. Oni su veliki deo medalje, zaključio je selektor, aludirajući na igrače koji su prošli pripreme sa reprezentacijom, ali se nisu našli u Poljskoj.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter