0
Odbojka

FOTO: STARSPORT

ČUVAJTE SE ‘PLAVE ČETE’: Srbija ‘smečovala’ Bugarsku, furiozno u polufinale!

Objavljeno: 31.08.17 u 22:22

Odbojkaši Srbije plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva u Poljskoj pobedom nad Bugarskom rezultatom 3:0 (25:21, 25:22, 28:26).

Srbija je silna! Izabranici Nikole Grbića igraju maestralno, baš kao što je on činio početkom veka i popeo se sa svojom generacijom na najviše olimpijsko i evropsko postolje.

Ka tome idu i Kovačević, Lisinac, Petrić, Podraščanin i drugovi, jer sa ovakvom igrom malo ko može da im stane na crtu. A sledeća je Nemačka, već u subotu…

Večeras je tim Srbije bio maestralan i prekinuo je neugodnu tradiciju protiv Bugara u četvrtfinalima velikih takmičenja, te je sa lakih 3:0 završio posao za nešto manje od dva sata.

Prvi deo igre pripao je u potpunosti našim momcima, od početka do kraja, i okončan je rezultatom 25:21. Zatim su Bugari u drugom odgovorili, poveli sa nekoliko poena razlike, ali je usledila furiozna serija na krilima Petrića i Luburića, došlo je do preokreta i rezultiralo je sa 25:22, odnosno, 2:0 za ‘plave’.

Treći set doneo je najveću dramu u završnici. Bugarska je imala dve set lopte, ali su ‘orlovi’ bukvalno leteli po terenu, a raspucani Uroš Kovačević se potrudio da sa tri neverovatno teška smeča i poena donese neopisivu radost svima nama.

Medalja je na dohvat ruke, ali sa ovakvom igrom glavni smo favoriti za onu najsjajniju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter