0
U pripremi

UNIVERZIJADA: Zlato za Tijanu Bogdanović (FOTO)

Objavljeno: 25.08.17 u 21:30

Srbija je osvojila prvu medalju na ovogodišnjoj Univerzijadi.

Tijana Bogdanović, osvojila je zlatnu medalju na 29. letnjoj Univerzijadi u Kineskom Tajpehu, ujedno i prvu za Srbiju na ovim odlično organizovanim Igrama.  Na tekvondo takmičenju, u kategorij do 53 kg Tijana je da bi stigla do zlata morala da pobedi čak pet rivalki. 
 
U polufinalu je naišla na predstavnicu Irana, Nahin Kijaninčaded, koja je pre toga izbacila čak dve favoritkinje. Tijana ju je u potpunosti nadvisila, pobedivši 22:13, plasiravši se u finale. U meču za zlato trener Dragan Jović odlično je postavio taktiku i u finalu je bila bolja od Korejke Lim Geumbeol – 15:13. Naša takmičarka je posle dve runde imala zaostatak od četiri poena, ali je onda sve to nadoknadila u trećoj.  
 
Predsednik USSS Siniše Jasnić prvi je čestitao našoj šampionki. 
 
– Svi smo ponosni na Tijanu. Pokazala se kao sjajna sportistkinja. Znala je da se vrati u meč kada je bilo najpotrebnije. Želim joj još puno uspeha i da nastavi ovako i Srbiji donese zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju. Uz nju danas su nas obradovali još i vaterpolisti i košarkaši, koji su se plasirali u polufinale, odnosno četvrtfinale. Francuska je rival vaterpolistima u borbi za finale, dok će košarkaši igrati protiv Finske i pobeda ih vodi među četiri najbolje selekcije – istakao je predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, Siniša Jasnić.
 
Tijana je imala čak pet borbi na Univerzijadi. 
 
– Posle dužeg vremena sam osvojila zlato. Do njega sam došla posle pet pobeda u nizu. Drago mi je što je ovo prva medalja za naš tim u Taipeiju, pa još i zlatna, i nadam se da ce drugima dati vetar u leša i da će ih biti još do kraja takmičenja. Imala sam veliku podršku trenera, jer mi u poslednje vreme nije išlo najbolje, ali je on verovao u mene od uvek i hvala mu na tome. Hvala i celom mom timu na popomoći i ljudima koji su došli da gledaju borbe. Trud se isplatio, a sad nastavljamo dalje da treniramo za Grand prix, koji nas čeka već za mesec dana. Ovo je moj prvi put da učestvujem na Univerzijadi. Od ove godine sam student i presrećna sam sto je studenska karijera započeta sa zlatnom medaljom – istakla je Tijana Bogdanović.
 
Iz Tajpeja za HotSport: Slobodan Djurić.
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter