2
Auto Moto

ODLIČNE KVALIFIKACIJE ZA HONDU: ‘Doktor’ razdvaja Markeza i ‘Samuraja’ (FOTO)

Objavljeno: 05.08.17 u 16:23

Završene su kvalifikacije za za 10. trku ove sezone u Moto Dži-Piju koja se vozi u Brnu.

Vozač Repsol ‘honde’, Mark Markez, startovaće kao prvi na početku Velike nagrade Češke. Treću pol poziciju u ovoj sezoni ostvario je vremenom 1:54.981. Pored njega će biti legendarni Valentino Rosi na ‘jamahi’ dok je poslednje mesto u prvom startnom redu popunio Markezov timski kolega, Dani Pedrosa.

 

 

Danilo Petrući i Alvaro Bautista su bili najbolji od najgorih 13 vozača iz prva tri treninga. Oni su u prvom delu kvalifikacija zauzeli prvo i drugo mesto plasiravši se direktno u drugi deo. Iako je Tim ‘dukati’ napravio novu oplatu za svoje vozače, ‘Petruks’ je ipak na starom motoru ubeležio vreme 1:56.220, dok je Bautista za njim zaostajao 0.234. Aleks Rins na ‘suzukiju’ je prvi ispod crte i zauzeće 13. mesto, dok su iza njega bili Jonas Folger, Džek Miler, onda dva ‘dukatija’, Hektor Barbera i domaći vozač, Karel Abraham. Slede ih  vozači Red Bul ‘Kej-Ti-Em’ faktori rejsinga, Pol Espargaro i Bredli Smit. Andrea Janone se našao na razočaravajućem 20. mestu iako je najavio povratak ‘skuzukija’. Tito Rabat, Sem Lous i Skot Reding su bili poslednji.

 

U drugom delu kvalifikacija dominirao je tim koji je imao priliku da testira motocikle na ovoj stazi pred ovaj vikend. Markez i Pedrosa su bili veoma dugo na prva dva mesta, dok ih veteran na ‘jamahi’ nije razdvojio. Ovde se pokazalo da ko testira motocikle pred trku ima velku šansu da pobedi na istoj. To je bio slučaj u Le Manu, kada je ‘jamaha’ dominirala kao i u Muđelu gde se ‘dukati’ pokazao kao najbolji. U drugom startnom redu naćiće se Andrea Doviciozo, Kal Kračlou i Horhe Lorenco, kome su organizatori trke na bizaran način poništili najbolje vreme. Maverik Vinjales je zaokružio loš vikend na sedmom mestu, dok će pored njega biti ‘Petruks‘ i Bautista na ‘dukatiju’, pobednici prvog dela kvalifikacija. Poslednje tri pozicije u ovom delu zauzeli su Žoan Zarko, Ališ Espargaro i Loris Baz.

Trka za Veliku nagradu Češke voziće se sutra s početkom od 14 časova.

 

Pripremio: Luka Totaj

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter