0
Atletika

SEBASTIJAN KOU: Jusein Bolt je genije kao Muhamed Ali

Objavljeno: 01.08.17 u 10:46

Predsednik Svetske atletske federacije Sebastijan Kou rekao je danas da će sport mnogo izgubiti povlačenjem Juseina Bolta, koga je uporedio sa Muhamedom Alijem.

Bolt je genije i njegov uticaj na atletiku je poput onog koji je Muhamed Ali imao na boks – rekao je Kou britanskim medijima.

Bolt, osvajač osam zlatnih olimpijskih medalja u sprintu i svetski rekorder, povući će se iz atletike posle Svetskog prvenestva u Londonu.

Kou, legendarni britanski atletičar, istakao je da je Bolt najbolji sprinter svih vremena.

– Ne mogu da pomislim na ikoga osim Alija kada pričam o Boltu. Možete sa nekim u kafani da raspravljate o tome ko je najbolji fudbaler ili teniser, ali kada je reč o sprintu, tu nema diskusije – naveo je Kou.

Po njegovim rečima, atletika će mnogo izgubiti Boltovim penzionisanjem, zbog sportskih stvari, ali i njegove ličnosti.

– Lepo je imati nekoga ko puni stadione. Za njeganema zamene, ne zbog toga što mu je vitrina puna medalja, već zbog ličnosti. On je dominirao ne samo u atletici, već u sportu generalno – kazao je Kou.

Jusein Bolt je na olimpijskim igrama u prethodna tri ciklusa osvajao zlatne medalje na 100, 200 i 4×100 metara.

Trijumfovao je i 2008. u Pekingu u štafeti, ali je Jamajci oduzetna zlatna medalja jer je njegov timski kolega Nesta Karter bio pozitivan na doping.

Bolt je takodje i 11 puta bio svetski šampion, tri puta u trci na 100 metara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter