4
Domaći fudbal

SUPERLIGA: Crvena zvezda rutinski protiv Rada na Banjici, Pešić opet strelac (VIDEO)

Objavljeno: 30.07.17 u 21:06

Završen je i poslednji meč drugog kola Superlige Srbije. Fudbaleri Crvene zvezde su slavadali Rad na Banjici rezultatom 2:0.

Crvena zvezda je zabeležila i drugu pobedu u Superligi. U malom gradskom derbiju pao je Rad, a strelci za crveno-bele su bili Le Talek i Pešić. Ono što posebno raduje navijače Zvezde je činjenica da Zvezda ni u četvrtom uzastopnom meču nije primila gol.

Vladan Milojević je odlučio da odmori neke igrače koji su izneli najveći teret u meču protiv Sparte iz Praga, pa je malo promešao karte za duel sa Radom. Šansu da debituje dobio je štoper Srđan Babić, a od prvog minuta su startovali i mladi Luka Adžić i Uroš Račić. Pružanje šanse Adžiću se opet isplatilo Milojeviću jer je talentovani fudbaler bio asistent kod prvog gola Zvezde.

Zvezda je od početka krenula silovito ka golu Rada, a prvu šansu na meču imao je Slavoljub Srnić u prvom minutu, ali je šut krilnog igrača crveno-belih bio blokiran. Do 23. minuta nije bilo previše uzbuđenja, a onda su domaćini tražili penal posle uklizavanja Dušana Anđelkovića i pada Nenada Lukića. Sudija Novica Anđelovski nije pokazao na belu tačku.

Inicijativa Zvezde se isplatila u 38. minutu meča. Korner je izveo Luka Adžić, a najsnalažljiviji u kaznenom prostoru je bio Le Talek. Bio je to čak osmi korner Zvezde u prvom poluvremenu, prvih sedam je izveo Nenad Milijaš, a posle prvog kornera mladog Adžića pao je gol.

Fudbaleri Rada su se probudili u drugom poluvremenu i u 54. minutu je malo falilo da dođu do izjednačenja. Lukić je proigrao Vica na desnoj strani. On je imao  mnogo prostora pred sobom, ali je prvo uspeo da ga stigne i blokira Luka Adžić, a potom je Borjan uz pomoć stative skrenuo loptu u korner. Rad je nakon kornera imao još jednu veliku šansu, ali je Zvezdu ovaj put spasila prečka.

Milojević je u drugom poluvremenu izvršio tri izmene. Umesto povređenog Stojkovića ušao je Gobleljić, Kanga je zamenio Milijaša, a Nemanja Radonjić je ušao umesto Adžića. Pokušavao je i trener građevinara Gordan Petrić da izmenama pokrene svoju ekipu, ali do kraja meča Rad nije uspeo ozbiljnije da ugrozi gol gostiju. Zvezda je imala šansu za 2:0, ali su Pešić u 66. i Kanga u 74. minutu bili neprecizni. Pešić se u nadoknadi vremena iskupio za promašaj i nakon centaršuta Dušana Anđelkovića udarcom glavom pogodio mrežu za konačnih 0:2.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

RAD – CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:1)
/Le Talek 38, Pešić 90+1/

Stadion: Kralj Petar Prvi
Sudija: Novica Anđelovski

RAD (4-2-3-1): Marković – Vico, Maraš, Zonjić, Volkov – Bainović, Piščević, Lutovac (od 80. Guzina) Lukić (od 64. Mladenović), Denić – Vujačić.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Stojković (od 45. Gobeljić), Le Talek, Babić, Anđelković – Jovičić, Račić, Srnić, Adžić (od 75. Radonjić), Milijaš (od 62. Kanga) – Pešić

[/stextbox]

Pripremio: Branko Puzović

0
0

4 Komentara

  1. Račiću na kaljenje, dosta pasova unazad, Miki ajde polako u stručni štab, Anđelko idemo penzija, zamalo da budu dva penala.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter