1
Ostali sportovi

Foto: facebook.com/proreccowaterpolo1913

SVE ŠTO JE LEPO IMA KRAJ: Srbija bez finala Svetskog prvenstva…

Objavljeno: 27.07.17 u 23:22

Vaterpolo reprezentacija Srbije neće braniti titulu šampiona sveta u Budimpešti, pošto je u polufinalu Hrvatska bila bolja rezultatom 12:11.

Početak susreta doneo je ujednačenu borbu, odlične odbrane i ne preterano dobru realizaciju, pa je tek u petom minutu meča Prlainović golom „otvorio“ mreže, ali je u poslednjim momentima prvog perioda Sukno iskoristio igrača više i poravnao.

U drugoj četvrtini zaigrao je i Dušan Mandić, roviti levoruki šuter, ali su njega i Filipovića Hrvati sjajno pokrili. Ne i Prlainovića, koji je ponovo pogodio za 2:1, a Mitrović je povećao na 3:1. Nakon toga je Lončar smanjio na 3:2, potom Lončar izjednačio, da bi Prlainović trećim golom vratio rezultat na stranu Srbije. 

Ponovo je Sukno pogodio nakon igrača više, ali je Pijetlović Srbiju doveo do 5:4. Ipak, na odmor se otišlo sa 5:5, pošto je Hrvatska stigla do gola dve sekunde pre kraja.

Treći deo počeo je bez pogodaka, a prvi je Pijetlović zatresao mrežu, nakon čega je Sukno ponovo poravnao, a Ranđelović vratio Srbiji prednost. Uzvratio je Joković za 7:7. 

Prlainović je iz šraube doveo naš tim do 8:7, ali ponovo igrač više i Vukićević pogađa za 8:8.

U samoj završnici perioda, Prlainović je fantastičnim golom doveo naš tim do 9:8, ali pad koncentracije i peterac nakon prekršaja Mitrovića doveli su Jokovića do linije za peterac, pa smo u poslednju deonicu ušli sa 9:9.

Ponovo je Prlainović doveo naš tim do 10:9, ali je usledio preokret, prvo preko Lončara, potom je Hrvatska stigla i do 11:10. 

Mandić je uspeo da poravna na 11:11, ali je Joković novim golom ponovo Hrvatsku doveo do vođstva, što je bilo dovoljno za konačan trijumf.

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Prlainović sa šest golova, Pijetlović je dodao dva, dok su po jednom pogađali Mitrović, Ranđelovići Mandić.

Meč za treće mesto protiv Grčke naš tim igraće u subotu od 15 časova, dok će za zlato Hrvatska igrati protiv Mađarske.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Srbija – Hrvatska 11:12 (1:1, 4:4, 4:4, 2:3)

Bazen: “Alfred Hajoš”. Gledalaca: 5.000. Sudije: Rotsart (SAD), Aleksandresku (Rumunija)l.

Igrač više: Srbija 12 (6), Hrvatska 9 (7). Dva igrača više: Hrvatska 1 (0). Tri igrača više: Srbija 1 (1). Peterci: Hrvatska 1 (1).

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 1, V. Rašović, Ranđelović 1, Ćuk, D. Pijetlović 2, Ubović, Aleksić, Jakšić, Filipović, Prlainović 6, S. Mitrović 1, B. Mitrović.

Hrvatska: Bijač, Macan, Fatović, Lončar 2 , Joković 3, Buljubašić, Vukićević 2, Bušlje 2, Sukno 3, Krapić, Šetka, Garsija, Marcelić.

[/stextbox]

0
0

1 Komentara

  1. три ( 3 ) пута узастопце : на крају прве ,друге и треће трећине примамо гол у задњих пар секунди …! то се несме десити ни аматерској екипи а НИКАКО репрезентацији !очигледан резултат слабог и неблаговременог реаговања тренера !

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter