0
Atletika

FOTO: ASS

ATLETIKA: Doček za Gardaševićevu

Objavljeno: 26.07.17 u 17:13

Evropska šampionka u skoku udalj, u konkurenciji takmičara do 20 godina, Milica Gardašević danas je ugošćena u prostorijama Atletske dvorane na Banjici, gde je održana Konferencija za medije.

Događaju je prisustvovao predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović, Milicin trener, Marko Milinkov i savezni selektor za juniore/ke, Edin Zuković.

Podsetimo, Milica je ovog vikenda osvojila zlatnu medalju na Prvenstvu Evrope za starije juniore i juniorke u Grosetu, sa skokom od 6.46 metara. Ona je osim toga, juniorska balkanska šampionka i u dvorani i na otvorenom, a njen lični rekord je 6.56m.

Predsednik ASS čestitao je Milici i njenom treneru na sjajnom uspehu:

Milica je pokazala da je ogroman talenat. Mogu slobodno da kažem da smo dobili naslednicu Ivane Španović, što je velika stvar za naš sport, za atletiku. Ja koristim ovu priliku da kažem kako će Milica dobiti stipendiju na Fakultetu za informacione tehnologije.

Juniorska šampionka nije krila da je i dalje pod utiskom, iako je prošlo tri dana od takmičenja:

Još uvek se nije sve sleglo i deluje nestvarno. Naravno da sam prezadovoljna, atmosfera na stadionu u Grosetu bila je divna, imala sam veliku podršku i to mi je mnogo značilo. Nadam se novim pobedama i ličnim rekordima u budućnosti.

Za Milicu sezona još nije gotova, njen trener Marko Milinkov najavio je nastup na dva do tri mitinga u toku avgusta:

– Za mene ovo nije bilo iznenađenje, ja sam znao da ona može ovoliko da skoči, bilo je samo pitanje trenutka kada će se sve sklopiti. EP u Grosetu nam je poslužilo kao lepa uvertira pred seniorsku karijeru, koja nam predstoji od sledeće godine. Prava iskušenja nas tek očekuju, a ona je nagovestila da može da bude vrhunska atletičarka u najskorije vreme.

Lepa Novosađanka još samo do kraja ove godine skakaće kao starija juniorka, a već od sledeće moći ćemo da je gledamo u konkurenciji mladjih seniorki.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter