0
Ostali sportovi

SP U VATERPOLU: ‘Delfini’ rutinski protiv Grčke za direktan plasman u četvrtfinale

Objavljeno: 21.07.17 u 12:02

Reprezentacija Srbije je obezbedila direktan plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva u vaterpolu pobedivši Grčku rezultatom 11:6  (2:1, 3:3, 3:0, 3:2).

Srbija je nastavila pobednički niz. Posle Južnoafričke Republike i Španije, ‘delfini’ su ubedljivo savladali i reprezentaciju Grčke. Ovom pobedom su se izabranici Dejana Savića direktno plasirali u četvrtfinale Svetskog prvenstva, dok će Grci morati u osminufinala.

‘Delfini’ su posle prvih osam minuta igre u Budimpešti vodili sa 2:1, a strelci su bili Dušan Mandić i Filip Filipović. Grci su početkom druge četvrtine preokrenuli rezultat i na trenutak su poveli sa 3:2, ali su Prlainović, Mandić i Filipović odveli našu reprezentaciju na poluvreme sa prednošću od jednog gola.

U trećoj četvrtini su ‘delfin’i zaigrali u prepoznatljivom stilu. U listu strelaca su se upisali i Jakšić, Mitrović i Pjetlović. Srbija je u trećem periodu  postigla tri gola, dok Grci nisu uspeli da zatresu mrežu našeg golmana. Naši vaterpolisti su rutinski priveli meč kraju, a publika u Budimpešti je imala priliku da uživa u egzibicijama naših vaterpolista.  Filip Filipović je sa devet metara poslao pravi „projektil“ pod prečku za 10:5, dok su Rašović, Ćuk i Aleksića izveli najlepšu akcija na meču postavivši konačnih 11:6.

 

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter