0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

SVETSKO PRVENSTVO: Delfini furiozno startovali u Budumpešti

Objavljeno: 17.07.17 u 18:53

Vaterpolo reprezentacija Srbije je uspešno startovala na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. ‘Delfini’ su u prvoj utakmici na šampionatu savladali reprezentaciju Južne Afrike rezultatom  21:5.

Krenuli su srpski vaterpolisti silovito u odbranu svetske titule. U prvom kolu je deklasirana Južna Afrika rezultatom 21:5. Bio je ovo lakši trening za ‘delfine’, a pobeda se nijednog trenutka nije dovodila u pitanje.

Srbija je od starta krenula furiozno ka golu autsajdera. U prve tri četvrtine su punili mrežu Afrikanaca, da bi u poslednjoj očekivano smanjili gas jer ih posle dana pauze čeka Španija u sredu. Na kraju, sigurnih i ubedljivih 21:5 (6:1, 7:1, 5:1, 3:2).

U našoj reprezentaciji su najefikasniji bili Nikola Jakšić, Milan Aleksić i Andrija Prlainović sa po tri postignuta gola. Filip Filipović, Stefan Mitrović, Viktor Rašović, Miloš Ćuk i Duško Pijetlović postigli su po dva, a Dušan Mandić i Nemanja Ubović po jedan gol.

Ako je za utehu Južnoafrikancima, uspeli su da postignu gol u svakoj četvrtini protiv olimpijskog, svetskog i evropskog prvaka.

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter