0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

SELEKTOR HRVATSKE: Na Srbe ne utiču ni sudije, ni bura, ni kiša, ali cilj je da ih skinemo sa vrha

Objavljeno: 17.07.17 u 14:45

Selektor reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak, rekao je pred početak Svetskog prvenstva da je cilj svima, pa i ‘barakudama’, da skinu Srbiju sa trona.

Ivica Tucak, koji je u pet godina na čelu ‘barakuda’ osvojio sedam medalja, u Budimpešti vodi Hrvatsku na svom trećem svetskom prvenstvu.

Na pitanje šta to Srbi rade drugačije od ostalih, pa su godinama nepobedivi, Tucak je dao zanimljiv odgovor.

– Sigurno da su mentalno jaki. Na njih ne utiču ni sudije, ni bura, ni kiša, oni igraju svoju igru. To je ono što želim stvoriti kod nas. Izuzetno su jaki “na nogama”, vrlo pokretljivi u odbrani. Pozicioni napad i igrač više im deluju vrlo jednostavno, a efikasno. To i jeste smisao sporta. Naša želja jeste da ih skinemo i to nije neka nemoguća misija, samo će trebati neke stvari u našoj igri promeniti. Pogotovo u odnosu na igru prema Mandiću i Filipoviću. Čujte, kada izgubite od istog protivnika 2-3 puta za redom, ubedljivo, onda je jasno da se nešto mora menjati. Dođe li do te utakmice, sigurno ćemo nešto promeniti, rekao je Ivica Tucak za ‘Sportske novosti’.

Hrvatska danas igra svoj prvi meč na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, a protivnik ‘barakudama’ je reprezentacija SAD.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter