0
Ostali sportovi

ANDRIJA PRLAINOVIĆ: Jesmo favoriti, ali idemo na SP bez tenzije

Objavljeno: 14.07.17 u 22:28

Srpski vaterpolista Andrija Prlainović rekao je večeras da njegova ekipa ne beži od uloge favorita na predstojećem Svetskom prvenstvu i dodao da olimpijski prvaci u Budimpeštu putuju mirni.

Idemo u Budimpeštu svesni da smo favoriti, ali mirni, bez neke ogromne tenzije. Idemo mirni, to sad sebi možemo da dopustimo – rekao je Prlainović novinarima na bazenu Sportskog centra ‘Milan Gale Muškatirović’.

Aktuelni šampioni sveta sutra putuju za Budimpeštu, a na šampionatu u Mađarskoj će se takmičiti u Grupi C sa selekcijama Južne Afrike, Grče i Španije.

– U ponedeljak počinje najveće takmičenje, posle Olimpijskih igara, za svakog vaterpolistu. Igra se u Budimpeštu na tom najčuvenijem bazenu, jednom od najlepših na svetu. Tamo smo imali dobra iskustva u prošlosti, nadam se da će tako biti i ovog puta – rekao je Prlainović.

Srbija prvi meč igra u ponedeljak protiv Južne Afrike.

– Za početak imamo Južnu Afriku, jednu od najslabijih ekipa na celom turniru, a posle toga idu ozbiljniji protivnici. Španija i Grčka će nam biti prava mera, pravi protivnici. Očekujem da se u toku turnira dižemo, da dižemo formu, da opet bude pravi od četvrfinala pa na dalje. To je neki plan – rekao je Prlainović.

Na pitanje novinara koje su ambicije nacionalne selekcije, Prlainović je imao kratak odgovor: ‘Zlato’.

– Dok je ova generacija… Ja ne bih ni bio tu da su neke druge ambicije – dodao je on.

Prlainović je naveo i da razume da sve druge reprezentacije žele da savladaju olimpijske, svetske i evropske šampione.

– Ako nas neko pobedi ja ću pružiti ruku. Sportski je da se drugi nadaju da nam uzmu skalp, ali sportski je i da mi želimo da ostanemo na vrhu – rekao je Prlainović.

Kao najveće konkurente Srbiji Prlainović je istakao selekcije Mađarske, Hrvatske i Italije.

– To su tri ekipe koje se uz nas izdvajaju kao favoriti. Posle njih slede Grčka i Crna Gora. Zanima me i kako ćem izgledati SAD i Španija… To je osam ekipa koje će odlučivati o medaljama – rekao je Prlainović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter