0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

PODVIG VREDAN DIVLJENJA: Srpski rukometaš uleteo u vatru i rizikovao život kako bi spasao komšijinu kuću

Objavljeno: 03.07.17 u 12:43

Bivši srpski reprezentativac i dosadašnji rukometaš nemačkog Bergišera Uroš Vilovski pre nekoliko dana je rizikovao život kako bi spasao komšijinu kuću koju je zahvatio požar.

Uroš Vilovski je napravio podvig vredan divljenja i poštovanja. Kada je dom Uroševog komšije zahvatio požar, ovaj hrabri rukometaš je bez dvoumljenja uleteo u kuću zahvaćenu požarom i sprečio dalje širenje vatrene stihije. 

Urošev komšija iz Melenaca je u tom trenutku  bio u gradu, i ne sluteći da je vatrena stihija zahvatila njegov dom. Srećom, prekoputa kuće koju je zahvatio plamen u tom trenutku se nalazio Vilovski koji je hitro reagovao i odmah krenuo u gašenje požara.

Bio sam u Melencima, kod ženinih roditelja, kada se sve to dogodilo. Majstor koji je nešto farbao u kući koja se zapalila alarmirao je komšiluk, a zatim se povukao. Tada sam video da kulja dim iz sobe na spratu, u kojoj je bilo raznih aparata, garderobe i drugih stvari. Šta je izazvalo požar, ni danas nam nije poznato – priča Vilovski za novosadski Dnevnik.

Hrabri srpski rukometaš je odmah uleteo u kuću i popeo se niz stepenice kako bi došao do sobe u kojoj je buktao požar.

Od gustog dima se ništa nije videlo. Nekako sam napipao vrata i ušao unutra. Istovremeno smo u svim ostalim prostorijama pozatvarali prozore da u sobu ne bi ulazio kiseonik i na taj način širio vatru. Dole smo punili kante vodom, nosili ih gore i tako gasili vatru. Trčali smo uz stepenice neumorno – rekao je Vilovski.</p>

 

Uroš Vilovski je u karijeri igrao za Proleter, Vesprem, Monpelje, Balatonfured, Baja Mare i Bergišer. On je sa reprezentacijom Srbije osvojio 2009. zlato sa reprezentacijom Srbije u Peskari, a od nedavno je dobio mađarski pasoš i igra za selekciju ove zemlje. Vilovski je inače  otac troje dece, od toga i jedne bebe stare tri i po meseca. 

Pripremio: Branko Puzović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter