0
Ostali sportovi

VESLANJE: Zvezda najbolja na Paliću

Objavljeno: 02.07.17 u 19:17

Palić je od petka, 30. juna do nedelje, 2. jula 2017, bio centar veslačkog sporta u regionu. Internacionalna regata „Vojvodina Open“, koja je ove godine održana 55. put na Palićkom jezeru, okupila je 420 veslača i veslačica iz 26 klubova Srbije, Hrvatske, Mađarske i Bugarske.

Oni su se u tačno 400 posada borili za odličja na regati koju je organizovao Veslački klub Palić, uz pokroviteljstvo Veslačkog saveza Srbije, Veslačkog saveza Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine, Grada Subotice, Mesne zajednice Palić i kompanija „Birografika MB“, „Jaffa & Banini“, „Knjaz Miloš (Aqua Viva)“, „Gigatron“, „Mony“, „Ellzet Certa“ i „Hemotehna“. Nakon drugog finalnog dana podvučena je crta, a za najuspešniji klub proglašena je Crvena zvezda. Njoj je pripalo prvo mesto u ukupnom plasmanu sa 123 boda, za šta je nagrađena s velikim peharom. Sa 119 bodova drugo mesto je pripalo Danubiusu 1885, a treće hrvatskom Iktusu, koji je „nakupio“ 100 bodova.

Presrećni smo što je još jedna regata „Vojvodina Open“ protekla u najboljem redu, a zadovoljstvo svih učesnika su najbolji dokaz da smo i ove godine u organizacionom smislu odradili dobar posao. Učestvovalo je preko 400 veslača i veslačica, što je otprilike standardni broj u proteklih nekoliko godina. Međutim, mislim da je po kvalitetu ovogodišnja regata bila za nijansu ispred prethodnih. U okviru „Vojvodina Open“ održane su i trke Dunavskog kupa, u četverac skulovima u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji, u kojima je Danubius 1885 bio najuspešniji u tri, a Iktus u jednoj trci – kazao je generalni sekretar Veslačkog kluba Palić i jedan od glavnih organizatora ovog takmičenja Vladimir Antić i dodao – U subotu, prvog finalnog dana, imali smo problema sa vremenom tako su trke druge polovine finalnih okršaja počinjale iz letećeg starta. Shodno tome i vremena su bila neuobičajena.

Kroz dve nedelje na na ovom mestu će biti novo veslačkog okupljanje. Od 13. do 16. jula jezero Palić će biti poprište Evropskog univerzitetskog prvenstva.

„Vojvodina Open“ je bila svojevrsna generalna proba za Evrorpsko univerzitetsko prvenstvo. Primetili smo pojedine nedostatke, a tu pre svega mislim probleme u komunikaciji sa sudijama, kao i neke tehničke nedostatke. Međutim, imamo dve nedelje što je dovoljno vremena da sve otklonimo i da makimalno spremni dočekamo jedno veliko i značajno takmičenje, treće u ovoj godini na Palićkom jezeru – istakao je Antić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter