0
The Best Of

VREMEPLOV: ‘Kraljevskim’ odbranama do gola Porta (VIDEO)

Objavljeno: 27.06.17 u 23:40

Priča o tome kako je legendarni golman Partizana postao jedan od najtraženijih igrača u Evropi i jedan od najskupljih čuvara mreže.

Zaobilaznim putem do najboljeg golmana Evrope. Posle kaljenja u Jastrebcu Ivica Kralj je dobio priliku da stane na gol Partizana i godinama je bio najbolji igrač crno-belih, a zatim je stao na gol i reprezentacije Jugoslavije. I kada je došlo vreme za odlazak u inostranstvo nizale su se ponude i rekordnu je poslao Porto. Jedan od najboljih timova na Starom kontinentu iskeširao je preko sedam milion maraka za stasitog Crnogorca.

Navikavanje na novu sredinu trajalo je par meseci, a posle je Ivica Kralj postao bedem na golu portugalskog giganta. Dolaskom novog trenera usledio je kratak povratak u Srbiju na golu Radnickog iz Kragujevca i onda novi ekstra transfer u PSV iz  Ajndhovena. Posle isteka ugovora, povratak u Humsku gde se pokazao kao pun pogodak.

Usledile su 2003. godine kvalifikacije za Ligu sampiona i Partizan je izbacio Njukasl u Engleskoj, posle penala i dve fascinantne odbrane. Posle je usledio odlazak u Rostov i karijeru je čuveni čuvar mreže završio u Slovačkoj, braneći godinu dana za Spartak iz Trnave.

Danas je Ivica Kralj na čelu Mačve iz Šapca sa kojom je ostvario istorijski uspeh i 22. jula debitovaće u ‘eliti’ protiv „njegovog“ Partizana u Humskoj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter