0
The Best Of

VATERPOLO: Srbija bolja od SAD nakon peteraca, ‘delfini’ se bore za zlato!

Objavljeno: 24.06.17 u 20:43

Jedna od najtvrđih utakmica u poslednje vreme, bar kada je u pitanju naša reprezentacija u vaterpolu, okončana je pobedom našeg nacionalnog tima protiv selekcije SAD u polufinalu Svetske lige u ruskoj Ruzi – 8:8, nakon peteraca 5:3.

U prvoj četvrtini obe ekipe su igrale tvrdo, a naš tim je dva puta pogodio stativu. No, u drugom periodu naš tim je preko Aleksića i Mitrovića poveo sa 2:0 i činilo se nametnuo svoj ritam, ali su se potom razigrali Amerikanci.

Prvo je Bouven pogodio za 2:1, potom je Helok lepim golom sa centra poravnao na 2:2, da bi Metju Detrejn doneo potpuni preokret.

Imao je Prlainović priliku na ulasku u dva minuta pre kraja druge četvrtine, isplivao je vaterpolista Srbije kontru, ali nije uspeo da postigne gol iz situacije jedan na jedan.

Kako obično biva, usledila je kazna, pa je Kuper iz ugla povećao na 4:2, a u sledećem svom napadu su Amerikanci pogodili stativu. 

Uspeo je Aleksić na 19 sekundi pre kraja drugog dela da smanji na 4:3.

Početak drugog poluvremena doneo je promenu na golu Srbije, umesto Pijetlovića na gol je stao Branislav Mitrović, ali ni to nije sprečilo Amerikance da nastave sa sjajnom igrom, pa je Aleks Rols posle tajm-auta povećao na 5:3. 

Mitrović je u narednom napadu pogodio stativu, ali se lopta odbila do Prlainovića, koji je savladao sjajnog Mekvina Berona.

No, kao po nekom pravilu, Boven je ponovo pogodio za 6:4, ali je Duško Pijetlović uspeo da pogotkom smanji na gol zaostatka, i to u trenutku kada je iza sebe imao pet promašaja.

U poslednjoj deonici Srbija je uspela da izjednači, i to preko Viktora Rašovića, čiji snažan udarac nije uspeo da zaustavi Beron.

Odmah su Amerikanci uzvratili, odlično je Kuper proigrao Rolsa i ponovo su izabranici Dejana Udovičića poveli sa 7:6.

Ponovo je Srbija stigla do izjednačenja, i to je Ćuk asistirao, a Prlainović izjednačio golom preko glave Berona.

Loše su Amerikanci organizovali sledeći napad, usledila je kontra, povukao je Ćuk, nije uspeo da šutira, vratio je loptu Prlainoviću, koji je uposlio Filipovića, a levoruki bombarder je doneo preokret – 8:7!

Nije uspela Srbija da sačuva prednost, pošto je Danston iz osme situacije sa igračem više postigao gol za 8:8.

Mogla je selekcija SAD da povede, imali su Amerikanci šansu sa igračem više, ali Bouven nije dobro realizovao priliku.

Imala je Srbija igrača više na 40 sekundi pre kraja meča, Prlainović je pogodio stativu, nakon čega nije uspeo naš tim da postigne pogodak.

Nisu iskoristili Amerikanci poslednji napad, a Srbija je za sekund i četiri desetinke uspela da postigne gol, koji, nažalost, nije priznat, iako je utisak da je naš tim oštećen. Izveo je loptu Milan Aleksić, ona je završila u mreži. Sudije su poništile pogodak, što je izvazvalo reakcije naše klupe, jer je loptu Mekvin Beron zakačio pre ulaska u mrežu.

Usledili su peterci.

Filipović je pogodio za 1:0, a na drugoj strani precizan je bio Bouven. Prlainović je Srbiji vratio prednost od 2:1, Rols je prevario Mitrovića za 2:2, ali je precizan bio i Aleksić, pa je početkom treće serije naš tim imao gol prednosti. Detrejn je sjajno šutirao i izjednačio na 3:3, a Srbiji je vođstvo vratio Gavril Subotić. 

Marko Vavić je uzeo loptu, ali zadrhtala je ruka reprezentativcu SAD, a Ćuk je potvrdio trijumf Srbije i doneo našem timu borbu za zlato protiv repezentacije Italije, koja je ranije danas savladala Hrvatsku, takođe nakon peteraca.

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter