1
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

‘GRUPA SMRTI’: Žrebom odlučeno da Srbija dobija najteže rivale za Evropsko prvenstvo u rukometu

Objavljeno: 23.06.17 u 20:48

Žrebom u dvorani ‘Vatroslav Lisinski’ u Zagrebu odlučeno je s kim će naši rukometaši boriti na Evropskom prvenstvu 2018. godine.

Srpska rukometna reprezentacija se našla u grupi A sa domaćinom Hrvatskom, Islandom i Švedskom.

U takozvanoj ‘grupi smrti’ će imati težak posao jer su izvukli maltene najteže rivale iz preostala tri šešira.

Jasno je da će najteži meč biti protiv domaćina Hrvatske, ali izabranike Jovice Cvetkovića čeka težak posao i protiv Švedske i Islanda, jer seadi se o skandinavskoj školi rukometa, ekipama koje neguju brzu igru, sa puno kontri, što nama u prošlosti nikako nije odgovaralo. Na kraju, sreća u nesreći za Srbiju je što joj je rival Švedska umesto Danske, koja je iz drugog šešira mogla da dođe u grupu A i onda bi naši rukometaši imali baš težak posao.

‘Orlovi’ će svoje mečeve igrati u Splitu i pokušaće da se nađu među prve tri ekipe koje će se plasirati u drugi krug. Tamo će se formirati nove dve grupe sa po šest ekipa, a mečevi u narednoj fazi igraće se u Zagrebu i Varaždinu.

U grupi B se nalaze Francuska, Belorusija, Norveška i Austrija, grupu C čine Nemačka, Makedonija, Crna Gora i SLovenija, dok su se u grupi D našli Španija, Danska, Češka i Mađarska.

Ovo će peto uzastopno učešće ‘Orlova’ na šampionatima Starog kontinenta, a plasman na EP su obezbedili nakon što su bili drugi u kvalifikacionoj grupi iza Belorusije, a ispred Rumunije i Poljske.

Evropsko prvenstvo će se igrati u Hrvatskoj od 12. do 28. januara sledeće godine. Grupna faza će se igrati u četiri grada- Zagrebu, Splitu, Poreču i Varaždinu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter