0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

OTIŠLI PO SVETSKE MEDALJE: Srbiju u tekvondou predstvlja 13 takmičara, među njima Milica Mandić i Tijana Bogdanović

Objavljeno: 21.06.17 u 20:00

Srbiju će u tekvondou, na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, predstavljati 13 takmičara, među kojima su olimpijska vicešampionka Tijana Bogdanović i bivša olimpijska prvakinja Milica Mandić.

Skoro 1.000 boraca iz 183 zemlje nastupiće na šampionatu koje se održava od 24. do 30. jula, što je rekordan broj.

Pored Tijane Bogdanović (kategorija do 53 kg) i Milice Mandić (do 73 kg), boje Srbije braniće Vanja Stanković (do 49 kg), Aleksandra Radmilović (do 57 kg), Nađa Savković (do 62 kg) i Ana Bajić (preko 73 kg) u ženskoj konkurenciji, a u muškoj Miloš Gladović (do 58 kg), Nikola Vučković (do 63 kg), Damir Fejzić (do 74 kg), Ivan Karajlović (do 80 kg), Draško Jovanov (do 80 kg) i Marko Ðuričić (preko 87 kg).

Milica Mandić je nestrpljiva pred početak Svetskog prvenstva.

– Od početka godine svima nam je u glavi Svetsko prvenstvo, titula odmah posle Olimpijskih igara, sa druge strane nosi najveći broj bodova- 120. Neće biti lako, čeka nas pomalo težak žreb, što je i normalno. Moramo da se borimo sa nosiocima i sa nekim manje poznatim borcima, ali su spremni došsli na turnir, rekla je Milica Mandić.

Milica je osvojila olimpijsko zlato u Londonu 2012. godine, a četiri godine kasnije na Igrama u Rio de Žaneiru srebrna je bila Tijana Bogdanović. Istu medalju osvojila je na glavnoj proveri pred SP- President kupu.

– Osvojila sam srebro na President kupu izgubivši u finalu na zlatan bod. Sada, posle nekoliko turnira u novoj kategoriji u kojoj se borim, upoznala sam konkurenciju. Imali smo odlične pripreme na Kopaoniku, Grčkoj i u klubu u Beogradu. Drago mi je što ide veliki tim, sjajna je atmosfera, poručila je Tijana Bogdanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter