0
Ostali sportovi

‘DELFINI’ POTOPILI AUSTRALIJU: Srpski vaterpolisti bolji u prvom prijateljskom meču

Objavljeno: 14.06.17 u 21:53

Vaterpolisti Srbije savladali su Australiju sa 14:5 (2:3, 3:0, 5:0, 4:2) u Nišu.

Ovo je bila prva od tri prijateljske utakmice u sklopu priprema za finalni turnir Svetske lige. Drugi meč igra se u četvrtak u Kruševcu od 18.00, a treća u petak od 19.00 u Kragujevcu.

Selektor ‘delfina’ Dejan Savić je suprotstavio gostima renoviran tim, u kojem od iskusnijih nisu bili Andrija Prlainović, Branislav Mitrović, Milan Aleksić, Duško Pijetlović i Strahinja Rašović. Na tribinama je ostao i Dobožanov.

Tri puta u prvoj četvrtini Australija je imala minimalnu prednost. Srbija se dva puta vraćala u egal poziciju akcijama centara. Prvo je Ubović realizovao dobro dodavanja Rašovića, a zatim je Vico obezbedio peterac koji je sigurno realizovao kapiten Filipović 63 sekunde pre prvog odmora.

Gojko Pijetlović se istakao brojnim intervencijama u drugoj četvrtini. Prvo vođstvo Srbiji u ovom susretu doneo je Filipović sa igračem više tri minuta pre kraja druge četvrtine.

U trećem delu na golu Srbije je bio Rističević. Srbija je tada vodila 8:3, bila u seriji 6:0.

Dugu srpsku seriju prekinuo je Janger u trećem minutu poslednje četvrtine nakon što je Australija bila bez gola 19 minuta. U narednom napadu odličnu igru je nastavio Subotić iznudivši peterac koji je Stojanović pretvorio u gol.

U četvrtak se od 18 časova u Kruševcu igra drugi meč, a u petak u Kragujevcu od 19:00 treći.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter