0
Ostali sportovi

FOTO: SIM Srbije

SPORTSKE IGRE MLADIH: Poznati prvi učesnici!

Objavljeno: 08.06.17 u 17:00

U Paraćinu, 7. juna 2017, dobili smo prve male pobednike, koji će besplatno putovati u Split na veliko regionalno finale Sportskih igara mladih. Takmičiće se u atletici, igri između dve vatre i malom fudbalu.

U Hali sportova u Paraćinu, koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta, održano je finale Malih olimpijskih igara. Specijalni gost bila je predsednica Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović. Predstavnici Srbije u između dve vatre i atletici, dobijaju se kroz manifestacije koje se sprovode u partnerstvu sa Savezom za školski sport Srbije.

– Sjajno je kada po gradovima Srbije vidimo pune hale dece, koja su nasmejana i koja su došla da se takmiče i pre svega druže. Veliko mi je zadovoljstvo što smo u Paraćinu dobili i prve predstavnike za regionalno finale u Splitu, koje će se održati u avgustu. Već u petak nastavljamo sa našim karavanom u Srbiji, na redu je Prijepolje. A u ponedeljak imaćemo odlučujuće mečeve za grad Pančevo. Nastavljamo da ulažemo u mlade jer oni su budućnost ne samo sporta, već cele Srbije – kazala je Ivana Jovanović.

Odbojkaška legenda Željko Tanasković bio je na licu mesta u Paraćinu, u ulozi predsednika Saveza za školski sport Srbije.

– Sport je prava preventive za neke negativne pojave, posebno u detinjstvu. I sport negativnu energiju pretvara u pozitivnu. Saradnja našeg saveza sa Sportskim igrama mladih je veoma bitna, jer deci dajemo besplatnu mogućnost da se druže sa svojim drugarima iz regiona i steknu nove prijatelje. I to je zaista velika stvar – istakao je Tanasković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter