0
Vremeplov

VREMEPLOV: Eksplozija emocija, golovi za istoriju i suze na oproštaju od dresa koji je voleo – Gabrijel Omar Batistuta (VIDEO)

Objavljeno: 26.05.17 u 23:55

Serija A tokom devedesetih godina ostala je ljubiteljima fudbala u veoma lepom sećanju, pre svega zbog neverovatno velikog broja vrhunskih fudbalera.

Tako su u Italiji igrali Zinedin Zidan, Ronaldo, Alesandro Del Pjero, Roberto Bađo, Filipo Inzagi, Alvaro Rekoba, Rui Košta, ali je jedan fudbaler ipak bio posebna priča.

Gabrijel Omar Batistuta, Argentinac u dresu Fiorentine, proveo je u ovom timu period od 1991 – 2000. godine, i za to vreme je došao do brojke od 150 golova pre utakmice 34. kola Serije A na stadionu „Artemio Franki“ .

Bilo je jasno da je Batistuti to poslednji meč u dresu kluba čija je postao živa legenda, a ujedno i poslednja prilika da nadmaši Kurta Hamrina, koji je od 1958 – 1967. godine postigao isti broj golova u prvenstvu Italije.

Fiorentina je povela preko Pjerinija u 8. minutu, a 11 minuta kasnije – slobodan udarac za ulazak u istoriju i golčina nestvarnog Batistute.

(Youtube/Chechensports)

I činilo se da je to-to, kada je u 80. minutu pukla kontra, Batigol dobio jednu loptu u kaznenom prostoru i savladao čuvara mreže Venecije Fabricija Kazacu.

Svestan da je ovo bio poslednji čin kojim će navijačima i klubu doneti radost, Batistuta je uleteo u mrežu, nakon čega je pao na travu i počeo da plače.

(Youtube/Gabriel Batistuta)

Sledeće sezone postao je šampion Italije sa Romom, a kada je prvi put zatresao mrežu Fiorentine, ponovo je – zaplakao… Kao i kada je postao član „Violine“ Kuće slavnih.

Od tada je prošlo mnogo vremena, ali Batistuta će ostati upamćen kao jedan od najnemilosrdnijih napadača ogromnog srca.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter