0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

NENADIĆ U POSLEDNJOJ SEKUNDI: Srbija odnela ceo plen iz Rumunije u infarkt završnici!

Objavljeno: 04.05.17 u 21:04

Rukometaši Srbije ostvarili su veliku pobedu na gostovanju Rumuniji rezultatom 23:22 (13:9) u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sledeće godine u Hrvatskoj.

Jovica Cvetković tražio je od svojih rukometaša dva boda iz dva meča protiv Rumunije, a već posle prvog večerašnjeg okršaja u rumunskom gradu Baja Mare, cilj je ispunjen. I to kako.

Petar Nenadić koji je na 45 sekundi pre kraja napravio faul u napadu i otvorio kontru za izjednačenje, u poslednjoj sekundi je pogodio šut iz očaja kroz noge golmanu Popeskuu za pobedu Srbije.

Sevnula je desnica, zatresla se mreža Rumuna 23. put večeras, dres je na parketu, a svi u zagrljaju junaku naše selekcije.

I zaista, bila bi prava šteta da Srbija nije osvojila čitav plen u ovom susretu, jer je fenomenalno igrala u prvom poluvremenu i posle 30 minuta vodila sa 13:9.

Interesantno, zaigrala je mnogo bolje baš od momenta kada su se pojedina svetla u dvorani ugasila. Baš tada su izabranici Jovice Cvetkovića zaigrali najbolje večeras.

Stekli su zalihu koju su sačuvali do samog finiša. Imali su 22:20 četiri minuta pre kraja, ali nisu uspevali da postignu gol kojim bi slomili otpor žilavog domaćina.

Rumuni su već pomenutom greškom Nenadića izjednačili 40 sekundi pre kraja, ali se naš srednji bek iskupio izuzetnim šutem iz mesta i pogodio za veliko slavlje Srba.

Naredni meč Srbija i Rumunija igraće u Kragujevcu za četiri dana i pobedom u tom meču širom bi se otvorila vrata Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter