0
Ostali sportovi

EP U BEOGRADU: Anita Marton najbolja u kvalfikacijama bacanja kugle

Objavljeno: 03.03.17 u 12:45

Madjarska atletičarka Anita Marton ostvarila je najbolji rezultat u kvalifikacijama u bacanju kugle na Evropskom dvoranskom prvenstvu u atletici, u Beogradu.

Marton koja brani titulu osvojenu pre dve godine u Pragu i osvajačica je bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Riju, u kvalifikacijama je kuglu bacila 18 metara i 44 centimetara. Ona je tim rezultatom zauzela prvo mesto i izborila plasman u finale.

Drugo mesto u kvalifikacijama zauzela je Beloruskinja Aliona Dubickaja s rezultatom 18,13 metara, što je njen najbolji rezultat u sezoni, dok je treće mesto zauzela Klodin Vita iz Nemačke s rezultatom od 17,83 metara.

Na četvrtom mestu je Beloruskinja Julija Leancijuk, koja je kuglu bacila 17,81 metar, Švedjanka Fani Ros zauzela je peto mesto sa 17,76 metara, dok je Francuskinja Džesika Servijal s rezultatom od 17,76 metara šesta.

Plasman u finale izborile su još Radoslava Mavrodijeva iz Bugarske i Poljakinja Paulina Guba.

Finale žena u bacanju kuglu počinje danas u 17.35 sati.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter