0
The Best Of

FOTO: Moja Crvena zvezda. net

VREMEPLOV: Mlađe generacije pamte ‘slalome Zube’, a navijači Olimpije se sećaju driblinga Vlade Stošića (VIDEO)

Objavljeno: 01.03.17 u 23:59

Vremeplov nas vraća u 1991. godinu kada je šampion Evrope Crvena zvezda do nogu u Ljubljani potukla Olimpiju 6:0.

Naravno, Crvena zvezda je šampion Evrope postala dva meseca kasnije, ali je to bio taj tim koji je gazio sve pred sobom. To je najbolje na svojoj koži osetila ekipa Olimpije na stadionu Bežigrad pred 10.000 gledalaca. Crveno-beli su demonstrirali silu 6:0.

Crvena zvezda je sa 1:0 povela tek u 26. minutu preko Binića, a potom su mrežu tresli Robert Prosinečki dva puta, Vlada Stošić, Vladimir Jugović i Darko Pančev. Bilo je na tom meču pregršt lepih poteza i golova, među njima i bomba iz slobodnog udarca popularnog ‘Žutog‘, ali u sećanju ostaje fenomenalan slalom Vlade Stošića.

VREMEPLOV: Jubilarni 100. derbi posle senzacionalnog preokreta pripao crveno-belima (VIDEO)

Uzeo je loptu na sredini terena, a onda krenuo da niže jednog po jednog igrača Olimpije, predriblao je i golmana, a onda pogodio za 4:0. U to vreme u stilu Dijega Armanda Maradone, a za nešto mlađe Luisa Nazarija da Lime Ronalda. Gol možete pogledati na 5:30 snimka, mada vam HotSport preporučuje da pogledate ceo skraćeni snimak i vidite kako se te godine šampion Evrope prošetao kroz Ljubljanu.

(Izvor: YouTube/CrniGuja)

VREMEPLOV: Kako je Žigić ‘utišao topove’ i razgalio Vembli (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter