0
Ostali sportovi

SNUKER: Entoni Hamilton osvojio titulu u 45. godini (VIDEO)

Objavljeno: 06.02.17 u 14:09

Engleski igrač snukera Entoni Hamilton osvojio je prvu titulu u karijeri, pošto je u finalu Mastersa u Nemačkoj u Berlinu pobedio Alistera Kartera sa 9:6.

Hamilton je sinoć gubio sa 2:5, ali je ipak uspeo da nadoknadi zaostatak i pobedi Kartera.

To je prva titula koja se boduje za svetsku rang-listu za 45-godišnjeg Hamiltona i to posle 26 godina karijere.

Hamilton je sinoć igrao prvi put u finalu nekog turnira od 2002. godine i Otvorenog prvenstva Kine, kada je izgubio od Marka Vilijamsa sa 8:9.

Na putu do finala u Berlinu Hamilton je, izmedju ostalih, pobedio prvog i drugog igrača sveta Marka Selbija i Stjuarta Bingama.

– Ovo je bila fantastična nedelja i ne mogu da tražim više od toga. Ne znam šta da radim sa trofejom, pošto ga do sada nikada nisam osvojio – rekao je Hamilton, preneli su britanski mediji.

Karter (37) je u karijeri osvojio četiri titule, poslednju prošlog leta na Vorld openu. To mu je bila prva titula otkako je 2014. godine dobio dozvolu lekara da se takmiči, pošto se oporavio od raka pluća.

– Entoni je igrao zasta dobro. Zaslužio je pobedu i drago mi je zbog njega – rekao je Karter, koji je Masters u Nemačkoj osvojio 2013. godine.

(Izvor: youtube / Snooker 4All)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter