0
Ostali sportovi

NFL: Veliki preokret i titula za ‘patriote’

Objavljeno: 06.02.17 u 09:55

Nju Ingland Petriotsi osvojili su jutros šampionsku titulu u američkom fudbalu NHL, Superbol, pošto su u finalu u Hjustonu posle velikog preokreta i produžetka pobedili Atlantu Falkonse sa 34:28.

Petriotsi su u najvećem preokretu u istoriji Superbola nadoknadili 25 poena zaostatka i osvojili peti trofej. To je prvi put da je Superbol završen posle produžetka.

Nju Ingland je predvodio kvoterbek Tom Brejdi, koji je proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) Superbola. On je bio MVP i 2001, 2003. i 2014. godine.

– Pokazali smo da smo mentalno jaki i ovoga ćemo se sećati do kraja života – rekao je Brejdi.

To je bio njegov Brejdijev trijumf na Superbolu, čime se izjednačio sa Čarlsom Hejlijem. Brejdi je utakmicu završio rekordom Superbola od 466 jardi, a imao je i dva tačdauna i jedan intersepšn.

On je takodje postavio i rekord Supebola po najviše uspešnih dodavanja, 43 od 62.

– Nosili smo jedan drugoga na ledjima. Nismo odustajali, ovo je bila tešla bitka. Atlanta ima dobar tim, čestitam im. Hvala svim navijačima, svima u Bostonu, Nju Inglandu, volimo vas. Bili ste uz nas tokom cele godine. Donosimo ovaj trofej kući. Svi trofeji su slatki, svi su drugačiji. Bili smo prilično dobri prethodnih godina. Prošle godine smo bili u finalu AFC, a pre dve godine smo osvojili Superbol, tako da ne mislim da se neko zbog Petritosa osećao loše – rekao je 39-godišnji Brejdi.

U poslednjih 17 godina Petriotsi su se plasirali u plej-of 16 puta, a izostali su samo 2008. godine kada je Brejdi povredio koleno. Od 2002. godine Nju Ingland je osvojio pet titula u sedam finala u Superbolu.

Atlanta je noćas dobro počela utakmicu, u prvom poluvremenu je igrala dobro u napadu i odbrani i nisu dozvolili Petrotsima da se povežu. U trećoj četvrtini Falkonsi su poveli sa 28:3, predvodjeni Metom Rajanom koji je bacio dva tačdauna, ali su Petriotsi posle toga popravili igru i napravili najveći preokret u istoriji Superbola.

Nju Ingland je postigao 19 poena u poslednjoj deonici, uključujući i dva pretvaranja, a Džejms Vajt je tačdaunom obezbedio pobedu.

Pre početka Superbola na teren su u kolicima izgurani Džordž i Barbara Buš, a bivši predsednik SAD je bacio novčić uoči početka meča.

U poluvremenu utakmice nastupila je Lejdi Gaga.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter