0
Ostali sportovi

DUGOVANJA UČINILA SVOJE: Beogradski maraton suspendovan do daljeg

Objavljeno: 06.02.17 u 18:10

Šef odeljenja Komunikacija Evropske atletike (EA) Džejms Maligen potvrdio je danas da je „Running for all“ sertifikat za Beogradski maraton zbog dugovanja, suspendovan do daljeg.

„Evropska Atletika je u septembru prošle godine postala svesna da postoje odredjeni problemi u vezi sa dugovanjima Beogradskog maratona. Tada smo suspendovali podršku i promociju trke sa naše strane. Takva je situacija sve od septembra, a sada smo Beogradski maraton izbrisali i iz Kalendara EA predstojećih dogadjaja. I suspenzija dalje promocije od strane Evropske atletike, ali i nenavodjenje trke u Kalendaru ostaje na snazi sve dok ne dobijemo čvrste dokaze da su problemi rešeni“, rekao je za N1 Maligen.

„Running For All“ je program Evropske atletike kroz koji se promovišu i sertifikuju ulične trke širom Starog kontinenta.

– Čekamo povratnu informaciju Beogradskog maratona, a rok je kraj februara – dodao je on.

Beogradski maraton je prethodno saopštio da su „dugogodišnji, osvedočeni neprijatelji Beogradskog maratona“ obavestili domaću javnost o finansijskim problemima koje ima preduzeće Beogradski maraton zbog čega mu je, navodno, Evropska atletika oduzela licencu.

Iz preduzeća Beogradski maraton su poručili da, uz potpunu saglasnost i po dogovoru sa Evropskom atletikom, rešavaju postojeće probleme i da samo održavanje dogadjaja nije dovedeno u pitanje, odnosno da će maraton biti održan 22. aprila.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter