1
The Best Of

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

VREMEPLOV: Gol kojim je Srbin zadužio ‘plavce’ i koji će večno pamtiti (VIDEO)

Objavljeno: 04.02.17 u 23:59

Navijači Čelsija neće zaboraviti pogodak Ivanovića protiv Benfike.
U finalu Evropa lige 2013. godine Branislav Ivanović je doneo pehar Čelsiju golom u trećem minutu nadoknade.

Iako je londonski klub na papiru bio favorit, Benfika je bila u odličnoj formi, te su puleni Rafe Beniteza znali da ih očekuje težak posao na ‘Amsterdam areni’.

U prvih 45 minuta je bilo uzbuljivo, ali lopta nije prelazila gol liniju. Prvi put se to desilo u 59. minutu kada je spretni Fernando Tores izašao sam ispred golmana Artura kojeg je predriblao a potom i pogodio gol.

Na 1:1 i novo izjednačenje je vratio Oskar Kardozo. Te sezone jedan od najuboitijih ‘strajkera’ u Evropi. Bjorn Kujpers je pokazao na belu tačku nakon što je Aspilikueta nespretno odigrao rukom u svom šesnaestercu, a kasnije je Paragvajac savladao Čeha.

Onda se desilo čudo. Do isteka 90. minuta mreže su mirovale, da bi nakon jednog kornera Ramireša neverovatnim udarcem glavom Branislav Ivanović doneo novi trofej bogatom muzeju Čelsija. Srbin je uspeo da uhvati ne baš savršen centaršut između Andrea Almeide i Žardela i savlada Brazilca.

Ivanović je proglašen za igrača utakmice na meču gde je na drugoj strani bio sadašnji vezista ‘plavaca’ – Nemanja Matić.

Ovo je ujedno poslednji evropski trofej koji je Čelsi osvojio.

(Izvor: YouTube/UEFA.tv)

0
0

1 Komentara

  1. Ne pamte oni nista,pogotovo oni sa tribina.Pre samo par meseci su ga ismejaali,vredjali i pisali pogrdne poruke za Baneta,po tviterima i ostalim drustvenim mrezama.Sojim pristupom i igrama a moglo bi se reci i nekim odlucujucim goloima im je doneo ise radosti za ovih 9 godina,nego sto su imali od osnivanja kluba ali ne redi kad imas takve morone za navijace.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter